Pelikan 400 Tortoise OBB

Si Pelikan, si tortoise, si cu penita OBB, asta este sigur o combinatie castigatoare din orice pozitie. Acest stilou asta este: un castigator. Cinstit sa fiu, este unul din stilourile pe care le’as purta in permanenta, pentru ca solid, pentru ca fiabil si pentru ca nu te lasa niciodata cu ochii in soare.

Modelul 400 nu mai are nevoie de nici o prezentare, cred. Model produs incepand cu 1950, pana in 1956. Daca totusi este nevoie de improspatare a datelor despre liniile clasice de 400, aveti aici (mai pe scurt) cam tot ce are trebui sa stiti despre acest model, si despre altele de la Pelikan.

Penita este la fel, o invingatoare: linie oblica in dublu B (broad), model de penita produs intre 1954-1964. Oricum, dupa 1954, an in care logo-ul Pelikan rotund a inlocuit gravura Pelikan pe penita.

Patternul tortoise (produs chiar din 1950, cand 400-le a fost propulsat pe piata) este unul curat, si alternanta este foarte atragatoare. Mai putin rosiatic decat un 400 similar, dar dintr’o perioada mai tarzie, cred ca de prin 1962-63. De ce tortoise-ul timpuriu a fost mai spre ambra decat cele mai tarzii? Habar nu am, dar asta este realitatea. Am vreo 20 de Pelikan 400 vintage (din care 9 tortoise), si toate au acelasi pattern: alea timpurii sunt mai spre ambra, cele mai tarzii sutn mai rosiatice, mai inchise parca la culoare. Sa fie de vina celuloidul de mai tarziu, care sa fi imbatranit in mod diferit? Cine stie.

 

Comments are closed.