Memorabilia

Cand vorbim de stilouri si pixuri sau creioane romanesti, evident ca subiectul este mai stufos decat s'ar parea la prima vedere. Exemplu: un stilou are nevoie de un etui, cerneala, etc, un pix are nevoie de rezerve; ambele au nevoie de piese de schimb si mentenanta.

Desi industria de profil din Romania anilor socialisti nu era reglata pe principiile pietei occidentale, productia obiectelor legate de instrumentele de scris a existat si a incercat sa acopere necesitatile si cerintele la acea vreme, mai bine sau mai putin bine.

Etuiuri si cutii stilouri romanesti
18/06/2021
Flaro Saturn S
09/06/2021
Cutie Flaro Cabinet
05/06/2021
Instructiuni vintage
05/06/2021
Cutii prezentare Flaro
09/10/2020
Cutii si etuiuri romanesti
09/10/2020
Rezerve creion REPUBLICA
09/10/2020
Etui Flaro Sirius

Creioane mecanice RPR/RSR

Putine la numar ca modele, dar in palete de culori destul de variate pentru piata timpului respectiv,. Solutiile mecanice uneori sunt chiar ingenioase, pentru a suplini putinatatea resurselor disponibile. Nu erau pe calibrul celor produse de firme cunoscute, desigur ca nu.

Mergi la pagina

Pixurile romanesti cu pasta

Produse in numar mare, modelele erau si ele destul de multe pentru Romania acelor ani. Din pacate, incepand cu anii 80 se observa o lipsa a controlului in productie, precum si solutii tehnice sarace, rezultata in principal din lipsa endemica a materialelor de calitate superioara.

Mergi la pagina

Loading