Muzeu stilouri

Articole recente

Eagle Prestige 1939

11/06/2019

Eagle Prestige 1939

11/06/2019

Un stilou extrem de atragator ca design si infatisare, care a inceput sa fie produs in jurul anului 1939. Patentul a fost cerut si obtinut cu nr de brevet inventie 2.170.242 la 22 August 1939, de Benjamin Hanle, si era o imbunatatire a stiloului cu incarcare prin bulb de cauciuc de genul Postal Reservoire Pen.

Inauntrul unui cilindru (corpul stiloului),  un tub transparent atasat la un capat de sectiunea penitei, iar la celalalt capat are un sac scurt de cauciuc. Tubul nu este lipit de peretii corpului stiloului, avand o distanta de acesta de 2-3mm de jur imprejur. Aerul circula liber in acest spatiu, comunicand cu exteriorul prin doua gauri de 2mm in corpul stiloului, dispuse opus pe corp.

Se desface capacul fals din capatul corpului si se apasa pe dispozitivul de actionare a sacului, care la randul lui trage cerneala in tub. Simplu si eficient, dar nu a prins pe termen lung, desi Waterman l’a folosit cu deosebit succes la modelel de Waterman Ink Vue. Tipul de celuloid si nuantele folosite la Eagle Prestige erau in uza la vremea aceea pe stilourile produse de Wahl Eversharp, Conklin sau Mabie Todd.

Dimensiunile unor modele erau de 140 – 150 mm lungime, inchise, cu penitele marcate 14kt 585 de marimea 4 si 6.

C/right PenHero.com

Stiloul acesta este unul relativ rar, conceptul de incarcare nefiind foarte raspandit sau popular. Modelele au fost in numer de 4-5 diferite materiale si designuri, in culori si marcaje diverse: negru, retea maronie, cu panouri marmorate, dungate auriu-maro, dungate verzi, retea argintie, tip “caramizi” verzi, olive marmorat. Au fost folosite diverse modele de inele decoratiev capac: sevroane repetitive, T-uri inclinate repetitive, si motive “picatura” cu triunghi, la fel repetitive.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

Facebook Stilouri

Forum Stilouri

forum stilouri

Curiosi in vizita

  • 47,205
×