Pelikan Ductus

Pelikan Ductus, model manufacturat intre 2007 si 2014, cu un design ce s’a dorit a fi exclusivist si atemporal, creand astfel un colectibil (eh, asta nu a iesit cum a vrut Pelikan, din pacate). Din 2010, modelul Ductus are un nou logo metalic instalat pe domul capacului. Modelul Ductus a fost produs in variantele de stilou cu cartus (P), roller (R), creion (D) si pix (K).

Capac metalic emailat, in dungi, corp acril negru cu accesorii cromate, penita de 18kt alb, marcata corespunzator, cu un model destul de curios, ce aminteste de penita aia ciudata de la un model Parker, nu imi vine in minte acum modelul exact.

Incarcarea se face cu cartus sau convertor, si sistemul angajat de Pelikan aici este unul care permite folosirea atat a cartuselor standard cat si a celor cu volum mare.

Acest model aici a venit cu probleme la debit (prea mare), si flowul pe sectiune si penita la fel, prea mare. Acestea, cuplate cu linia stiloului (B), duc la asternerea unor cantitati prea mari de cerneala pe hartie. Desigur, poate fi doar o problema de reglare a debitului inainte de penita, asta insemnand ca feedul nu isi face treaba de regularizare a debitului. Trebuie inspectat si o-ringul de la capatul bucsei penitei, acolo se intampla de multe ori chestii suparatoare.

FOTO INAINTE DE A INTRA IN LUCRU

Comments are closed.