Parker Duette Premiere

Produs in anii Marii Depresiuni Economice, a fost un model de succes pentru anii respectivi. In conditiile in care piata se ingustase extrem de mult in urma caderii economice, Parker nu a scazut preturile la modelele existente. Dimpotriva, a adaptat produsele la piata existenta si a continuat sa scoata pe piata modele potrivite pentru noile conditii economice. Modelele de top ale companiei au ramas la acelasi pret, iar compania a avut vanzari bune cu noile modele de second level, mai ieftine, dar pastrand spiritul Parker. Pentru a intelege fenomenul, e destul sa spunem ca in mijlocul depresiunii economice, Parker vindea modelul Duofold cu $ 10.00, adica la acelasi pret de dinainte de criza. Acest model de Duette de mai jos era vandut cu $ 3.50 sau setul cu creion pentru $ 5.00. D

La sfarsitul depresiunii economice, ramasesera doar 4 mari companii (importante cu adevarat) producatoare de stilouri: Parker, Sheaffer, Waterman si Eversharp.

Acest model este din permanit, un plastic dezvoltat in anii 30 de Parker. Accesoriile sunt placate 14kt, cu penita model Parker X (10), non-flex, linie M. Incarcare buton cu lamela interna si sac, capac buton ebonita.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply