Restaurare Montblanc 252

Un exemplar de stilou vintage de nivel 2nd entry de la Montblanc, acest model no 252 este un stilou extrem de convingator. Desi sub seria Meisterstuck, nu erau deloc ieftine la iesirea pe piata. Au fost produse in anii 50’s, in acelasi timp cu seriile 24x si 26x, fiind si primul model de stilou MB care avea capacul cu frictiune si nu cu filet; o noutate a vremii, insa partea proasta era ca din pricina impingerii capacului la inchidere, apareau fisuri in acesta.

Cu un design ce aduce aminte de Montblanc 342, prezinta cateva diferente: sectiune diferita, penita si feed diferite, fixare capac prin frictiune cu inel profil rotund. Penita este 14kt 585 in designul slender, feedul este multichanel/multifinned, ebonita, ambele in stare relativ buna.

Pastila clipului este una neconforma, cea originala fiind in design logo cunoscut. Capacul cu doua inele decorative placate 14kt, cel lat purtand gravura Montblanc 252; clipul placat 14kt, este de tip mai nou decat cel de 342, cu distantier. Incarcare cu piston real, garnitura plastic, interne in port piston de plastic.

A venit pentru restaurare completa, stiloul avand cateva defecte si posibile avarii: piston infundat/blocat, garnitura avariata, furnituri corodate (inelul de frictiune fiind extrem), penita avariata si zgariata/oxidata, feed infundat, exterior general zgariat si matuit.

FOTOGRAFII LA SOSIRE

FOTO DUPA RESTAURARE

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply