MB Boheme Doue Gold

MB Boheme Doue Gold, venit in atelier pentru reparatie filet rupt (corp), mecanismul intern de avans corodat. Un stilou excelent, a fost lipit cu superglue intr'o maniera despre care nu doresc sa discut. Filetul s'a rupt in trei zone, cel mai probabil in urma agatarii intrarii pe filet in capac si fortarea la inchidere. Sudura complet pe langa a facut mai mult rau decat avaria propriuzisa.

Sudura a trebuit desfacuta, curatata si apoi refacuta. Intrarea pe filet in capac a trebuit reformata prin intarirea buzei filetului si taierea unor intrari noi pe filet. Mecanismul intern a fost demontat si curatat complet.


DSC_8997

Filet corp obturat, infiletare incompleta capac

DSC_8998

Filet rupt, parti lipsa, lipire gresitaDSC_9014

Fisura #1

DSC_9053

Fisura corp #2


Stiloul a fost reparat si este intr'o stare excelenta, cosmetic si functional.


2 Comments

 1. Valentin says:

  Feed-ul este considerabil mai îngust ca peniţa. Este, cumva, peniţă care flexează (pentru scris caligrafic)?
  Stiloul dă impresia că face parte din categoria cunoscută cu numele “safety pen”. Este chiar un eyedropper cu peniţă retractilă sau un stilou cu cartuş “dedicat” (proprietar)?

  • Penthing says:

   Feedul este unul standard pentru Boheme, intr’adevar mai ingust decat normalul. Motivul este ca trebuie sa fie ingust, pentru culisarea usoara in sistemul de rotatie. Penita este una normala, nu flex. Putin springy, dar in nici un caz flex.

   Seamana cu un safety, pentru ca avanseaza penita si o retrage in corp. Dar sistemul de incarcare este cu cartus MB. Am avut cazuri in care stiloul accepta si cartuse small international.

Leave a Reply