Impresie reparatii lot safety

In ultimele doua saptamani, am reusit sa restaurez un lot de 6 stilouri vintage, de tipul safety, majoritatea lor produse de Waterman in anii 20's. Am avut noroc sa procur in ultimii 2 ani piese de schimb, pentru ca stilourile sa poate fi reparate profesional, fara modari si alte dracii. Rabdarea a fost uneori greu de suportat, mai ales cand ai piese disparate si iti trebuie mai mult.

Admit ca nu a fost un efort fara probleme, pentru ca au fost destule: piese care trebuie ajustate mai mult sau mai putin, curatare, evitarea solutiilor ce pot ataca unele din componente in timp ce trebuie sa repari altele, gasirea penitelor si a feedurilor potrivite, alte ajustari, taierea garniturilor intr'un profil dificil, plus altele. In mod particular, sudura piesei elicoidale (spirala) a pus probleme serioase, pentru ca ebonita a imbatranit diferit. Adezivul pentru ebonita a trebuit variat si el in compozitie, pentru a efectua sudura in mod profesional. A iesit pana la urma, fara a crea alte avarii in plus de ce era initial.

In orice caz, a fost distractiv in acelasi timp; lucrul la un stilou vechi de + 80 ani si restaurarea lui in perfecta stare de functionare da un confort excelent pentru moral. Daca poti asta, poti orice.

Stilourile pot fi vazute aici, in galeria de safeties. Enjoy !

Leave a Reply