5 grade de flex

Nu exista un standard al fabricantilor, in ce priveste gradul de flexibilitate a unei penite de stilou. Pentru o informare simpla, aveti aici 5 grade de flexibilitate.

Nu exista un prag intre unde anume incepe un grad si unde se termina; exista un tip de suprapunere intre ele, suprapunere care este legata de stilul de scriere si gradul de apasare pe penita in scris normal.

Flex zero

Penita nu ofera nici o variatie de linie.

Semi-flex

Uneori numit si flex mic, penita da foarte putina variatie, sub presiune normala. Pentru a avea o variatie mai mare, trebuie apasat pe penita in mod constient.

Flex

Variatie de linie vizibila la liniile de sus in jos; presiunea pe penita este necesara, dar nu excesiva. Scrierea cu “mana usoara” poate sa nu scoata in evidenta flexul si variatia.

Extra-flex

Variatie mare de linie, fara efort de apasare pe penita. Cu foarte putina presiune pe penita, se obtine o variatie mare si shadowing.

Triple-flex

Variatie de linie, obtinuta extrem de usor, de obicei la penite pentru script caligrafic (de ex. script de tip copperplate sau spencerian). Cel mai inalt grad de flex, uneori numit si “wet noodle”.

Comments are closed.