Sheaffer Imperial TD II

Modelul Imperial II Touchdown Deluxe de la Sheaffer's. Acest model este al doilea din seria Imperial, inceputa in anii 60 de Sheaffer, dotat cu excelentul (dar si controversatul) sistem de incarcare touchdown, bazat pe principiul unui plunger care in actiune sus/jos, creeaza presiune pe un sac interior, care trage cerneala in urma decompresarii. Cam asta e principiul in general, nu este unul foarte sofisticat dar este unul care este dispus sa cedeze, daca presiunea interna nu este asigurata de o-ringul din corp.

Acest model este fabricat la inceputul anilor 70, cu penita model cilindric, o penita solida, din palladium. Capacul este unul din modelele de otel brumat, cu clip scurt si cu celebrul "white dot" inserat la capatul de sus al clipului. Materialul corpului este lucit gri-petrol, cu butonul plungerului in filet si capat profil patrat. Capacul are retentie de tip frictiune pe corp, datorita inelului metalic ce angajeaza diametrul interior.


DSC_8672

Penita cilindrica palladium

DSC_8670

Sistem de incarcare deschis2 Comments

  1. Valentin says:

    Diferă semnificativ peniţa (faţă de modelul Imperial V). Şi ,de asemenea, este interesant că modelul sistemul touchdown a mers în paralel cu Snorkel, mergând până acolo încât unele modele (nu văd dacă şi ăsta) au ceea ce numiţi dvs. orificiu fals. E doar de frumuseţe sau aspiraţia cernelii are loc acolo?

    • Penthing says:

      Orificiul fals este de fapt o indentatie in feed, pentru o aparenta diferita de alte feeduri din seria respectiva. La modelele cu orificiu fals, aspiratia este facuta in mod clasic, prin feed si penita.

Leave a Reply