S.T. Dupont

1847

Simon Tissot Dupont s’a nascut in Savoie, Franta. A inceput cu o mica afacere de transport, care a ars intr’un incendiu in 1872.
S.T. Dupont

1872


Cumpara un mic atelier care producea valize si cufere de piele pentru oameni de afaceri.
S.T. Dupont

1884


Dupont devine furnizorul unuia din cele mai mari magazine din lume la vremea respective, Les Grands Magasins du Louvre, in acelasi timp pastrandu’si clientela privata.

S.T. Dupont

1919


Preda compania celor doi fii, Lucien si Andre, care vor conduce compania ce va purta numele de Les Fils de S.T. Dupont si vor relansa activitatea comerciala. S’au profilat pe valize si cufere de inalta calitate, si accesorii pentru calatorii. Au fost angajati profesionisti, si patentele au fost inregistrate pentru protectia produselor propria. In perioada de glorie a companiei, aveau 250 de lucratori si 17 furnizori externi, printre care aurari, lucratori in lemn, gravori, mesteri in pielarie, lacuitori, mesteri in mecanisme de inchidere.

S.T. Dupont

1924


ST Dupont transfera atelierele din Rue Dieu din Paris inapoi la Faverges in Savoie, orasul natal al familiei.

S.T. Dupont

1929


Lucien Tissot Dupont este invitat la New York de catre Louis Cartier, pentru a isi prezenta propriul model de valize de piele, in magazinul Cartier de pe 5th Avenue. Pe drum spre New York afla de crahul financiar ce tocmai lovise Wall Street si lumea intreaga. Ca urmare, la intoarcerea sa in Franta, va decide sa continue sa produca bunuri de lux pentru cei ce nu au o problema cu banii si vor sta foarte bine financiar indiferent de starea burselor.

S.T. Dupont

1941


Este produsa prima bricheta de lux, modelul fiind vandut Maharajahului de Patiala. Urmeaza cel de al doilea model al brichetei Ligne 2, argint, aur, palladium.

S.T. Dupont

1971


Gillette cumpara 48% din actiunile companiei. .

S.T. Dupont

1973


Jackie Kennedy - Onassis este atat de incantata de bricheta sa ST Dupont incat cere firmei sa ii faca un stilou care sa se potriveasca cu bricheta ca stil si design. Astfel apare modelul Classic, un stilou care va face istorie si inca este privit ca un exemplu de rafinament si lux.

S.T. Dupont

1987


Compania este vanduta catre Dickson Concepts din Hong Kong.

De’a lungul anilor, forma a produs brichete si stilouri de lux pentru multe personalitati, cum ar fi Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, Pablo Picasso, si mai recent, pentru Printul William si Francois Hollande.

Leave a Reply