Parker Duofold Sr. Orange

Un excelent model de la Parker, din seria Duofold Senior Streamlined, fabricat intre 1931 - 1933. Gravat "Geo. S. Parker - Parker Dufold - Reg TM" culoarea orange/red, evident mai "obosita" decat la iesirea din fabrica. Incarcare sac interior cu buton, capac fals buton/buton prindere clip si sectiunea penitei din ebonita. Accesorii placate 14kt, inele decorative concurente, design general streamlined.

Cum era de asteptat, stiloul avea probleme multiple: sac pietrificat, lamela ruginita si rupta in interior, butonul blocat, mizerie cristalizata in interior peste tot, penita indoita si lovita aproape de intrarea in sectiune, feedul deformat, lipsa clip.

DSC_9282
DSC_9285

Stiloul a fost reparat/restaurat si este perfect functional, iar aspectul cosmetic a fost mult imbunatatit. Nuanta pe corp si capac era innegrita de mizeria acumulata in interior, intunecand materialul. Corpul si capacul au fost scufundate intr'o solutie de suprafata, care a inmuiat stratul de oxid depus pe material. Slefuire manuala si apoi mecanica a adus stiloul foarte aproape de culoarea originala.

Lama noua si sac nou, penita indreptata si reglata pe feed, instalat un clip de perioada (desi e ceva mai batran decat stiloul).


Leave a Reply