Montblanc no. 220

Primul lucru la care te gandesti cand vezi modelul no. 220 de la Montblanc este Lamy 2000; acelasi material, makrolon. Dar comparatia se opreste aici., pentru ca in timp ce Lamy 2000 este un stilou cu un design sa zicem modern, 220-ul este un clasic cu aspect modernizat intrucatva. Si asta e de bine, pentru cei ce sunt fani ai modelelor anilor 60 de la Montblanc. Este modelul cu piston; exista si varianta cu c/c, ceva mai comuna, dar la fel de "clasic" in aparenta. Penita 14kt, de tip slender, o penita care face toti banii, cum se spune.

Venit in atelier pentru ca are scapari de cerneala in zona de imbinare a sectiunilo, si in plus, cerneala se aduna in cantitati anormale in zona penitei, sa zicem "under the hood". Asta face ca cerneala sa curga in capac, si de acolo pe stilou, adaugand la scaparile din zona sectiunii. Si de acolo pana pe degetele celui ce il foloseste, este un pas foarte mic.

Defectul gasit la acest model afecteaza negativ mentinerea presiunii in rezervor, iar acest defect este unul intalnit si pe alte modele din seria 22x. Acest defect survine aleatoriu, nu se intampla la fiecare stilou, dar este relativ usor de replicat. L'am identificat in urma cu vreo trei ani, si este reparabil. Nu acasa, desigur, si nu cu piese home-made. Nu recomand desfacerea stiloului pentru a se interveni pe el.


Leave a Reply