MB Meister no. 149

Un stilou clasic, Montblanc no. 149 Meisterstück. Sosit in atelier cu o fisura pe aproape toate lungimea corpului-rezervor, cu ceva lipsa de material, insa nu importanta (mai mult aschii lipsa, decat bucata). Faptul ca fisura se oprea la 5mm de capatul de port-piston a ajutat mult reparatia, nu a mai trebuit ranforsata zona de filet.

Nu fisura totusi a fost problema; a fost incercata o sudura cu adeziv instant, care a esuat. Tot ce s'a reusit a fost imprastierea adezivului lichid pe o suprafata mare a stiloului, si pe o portiune de pe butonul pistonului. Acolo une adezivul a atins acrilul, acesta a ramas cu urme de "arsura". Aceste zone au trebuit slefuite pentru indepartarea adezivului, dar doar dupa ce placa de adeziv a fost indepartata. Si nu a fost usor, pentru ca indepartarea unei suprafete in adancime duce la deformarea zonei si creerea unor adancituri care nu se pot umple la loc decat ...aproape niciodata ca lumea.

Aici a fost si ceva noroc, pentru ca zonele au putut fi restaurate in intregime. Foto de mai jos arata stiloul cu avariile descrise. Din pacate, am omis sa fac fotografii la sosire; noroc cu vanzatorul, care mi'a trimis aceasta fotografie (pe care am desenat parcursul fisurii). Multumesc acestui domn pentru o tranzactie excelenta.

Leave a Reply