Reparatie capac Montblanc

Capacul intern de la un stilou, cel care retine sectiunea penitei prin prag de frictiune, este una din piesele care cedeaza relativ mai repede decat altele la un stilou. Frecarea zilnica a pragului sectiunii in locasul de retinere largeste, crapa sau distruge pragul, si asta nu poate fi inlaturat sau evitat.

Piesa este subtire, si intrucatva flexibila in subtirimea ei, pentru ca trebuie sa se lase pragul sectiunii sa treaca in locasul de retinere. Si asta deterioreaza repede piesa. Evident o putem inlocui, insa nu toti clientii sunt dispusi sa cumpere o sectiune noua sau relativ noua, costul fiind undeva la 30-40 euro (pentru acest model de stilou prezentat aici in articol).

Solutia este refacerea diametrului piesei si remodelarea ei la cald, operatiune care va prelungi viata stiloului. Evident, remodelarea nu mai merge si a doua, a treia sau a patra oara, pentru tratamentul pragului nu va mai avea aceleasi efecte. Dar pentru cine doreste, exista sansa sa ii refac stiloul si sa prelungim viata piesei cu 1-2 ani.

Comments are closed.