Frankenparker

Un frankenpen, sosit proaspat pentru o revizuire/imbunatatire/reparatie. De fapt singurul component pe care am reusit sa il identific este sistemul de incarcare. Este de la Parker Duofold Senior Aerometric, facut in Anglia, intre 1954 si 1958. Sistemul original de aici (identificat ca atare) este de fapt segementul aerometric si sectiunea penitei. In rest, totul este de pe alte stilouri.

Corpul este similar cu al unuia de Parker Duofold Senior Aerometric, culoarea neagra, insa nu are nici un inscris pe corp, nimic care sa il identifice ca Parker (sau altceva). Dimeniunile sunt exact ca la modelul mentionat mai sus, la fix aceleasi cote.

Feedul si tubul respirator sunt Parker, fara indoiala; in schimb penita este Pelikan, model anii ’50. Penita este avariata in geometrie, va trebui refacuta si reslefuita.

Capacul este unul care pare a fi produs de Centropen Ungaria (exemple aici si aici), prin anii 60. Spun asta pentru ca marmoratul si culoarea sutn specifice acestui producator. Evident, ma pot insela si de fapt capacul sa fie produs de altcineva; tot ce pot spune cu siguranta este ca acest capac nu a fost produs de Parker.

Lipsa clip, iar butonul de prindere clip este de la alt stilou, este din ebonita curata. Atat de curata, ca este foarte asemenatoare cu textolitul. Evident, nici aceasta piesa nu este Parker, si nici nu a fost facuta pentru aceste cukori care le vad in stiloul acesta. Ca sa faca lucrurile mai interesante, capacul are o crapatura de cca 1.5 cm, cu iesire pe buza capacului, pe sub inelele decorative. Va trebui sudata.

Comments are closed.