Muzeu stilouri

Articole recente

Wyvern de Luxe 1951

07/07/2018

Wyvern de Luxe 1951

07/07/2018
Wyvern de Luxe 1951

Unul din stilourile ultra-conservatoare de provenienta englezeasca; produs in 1951-1953, de o companie care nu a supravietuit. Compania fratilor Finburgh, fondata in anii 1890’s, in Leicester, a produs stilouri pentru 70 de ani, pana au fost scosi de pe piata de aparitia “stilourilor cu bila”, pixuri cum le spunem noi astazi. Stilourile Wyvern erau undeva intre entry level si premium, dar extrem de apreciate, solide, frumoase si nu foarte scumpe.

Heraldica joaca un rol important in numele stiloului: un “wyvern” este dragonul inaripat, cu doua picioare, si cu o coada ce are varful in forma de sageata. Un simbol drag englezilor, pentru ca in Anglia, wyvern-ul este la fel de important cum e la noi steagul dac “cap de lup”: este simbolul rezistentei regatului de Wessex impotriva nordicilor, Wessex fiind si piatra de temelie a statului saxon (si mai tarziu, al celui englez).

Celuloid foarte frumos, cu accesorii placate 14kt, penita 14kt marcata “Wyvern” (foarte, foarte frumoasa), linie F, solida si de tip cui (flex adica zero), incarcare cu levier si sac intern.

PS – ca anecdota, acest model de stilouri era preferat de Casa Regala britanica pentru a fi dat cadou angajatilor de pe domeniile regale. Interesant, nu?


Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

Testimoniale

Curiosi in vizita

  • 34,153
×