Wearever Deluxe 100

Wearever Deluxe 100

24/07/2018 Penthing 1 min read

Wearever USA a fost, pentru ceva timp, cel mai mare fabricant de stilouri; scopul companiei era sa acopere piata, de la stilouri premium la stilouri ieftine. Au reusit, pentru ca au ramas printre noi si exemplare foarte colectibile si scumpe, pana la stilouri care atat de ieftin au fost facute, ca nu mai pot fi reparate fara sa iesi in pierdere 🙂 . Ca idee, Platignum era o alta companie care era pe piata exact cu acelasi scop, desi stilourile lor premium erau mai putine la numar de modele. 

Wearever Deluxe 100 a fost fabricat intre 1938 si 1943, cu ceva prelungiri in anii 50. Celuloid liniar imitatie de lemn, accesorii placate cu aur, incarcare cu levier, sac interior, un singur inel pe capac, penita inox marcata “Iridium Tipped USA”. Wearever instala penite no name pe stilourile lor, penite facute se pare la Penco USA. Putem spune ca penita este originala, dar nu pe acest model de Wearever; acesta avea o penita de aur 14kt, marcata “warranted”, de obicei rigida.

In prezent este din ce in ce mai colectibil, si ma refer aici la modelul Wearever Deluxe 100. Mai multe detalii despre “colectibilitatea” acestui model aici, pe una din frumoasele pagini ale lui Richard Binder..

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii