Muzeu stilouri

Articole recente

Waterman Book Keeper

11/02/2018

Waterman Book Keeper

11/02/2018
Waterman Book Keeper

Un stilou Waterman Book Keeper, celebru in lumea secretarelor din anii 60. Un model special al firmei Waterman, produs pentru o nisa specifica, aceea a scrierii de note in sistem steno si/sau contabililor, functionarilor din departamentele de registratura, si similare.

Acum nu mai inseamna nimic acest sistem, dar in anii 60 (si pana prin 70 si ceva) stenografia era moda absoluta de luare de notite, dictari ale boardului, munca de birou ca secretara, etc. Un contabil avea, la fel, nevoie de o penita solida, rigida, cu un scris totusi moale, pastila de iridium generoasa si rotunjita, pentru a face insemnarile in registre.

Stiloul este practic, nu foarte scump, produs in cantitati relativ mari, bine facut si ergonomic. O penita Waterman Accountant oferea un varf potrivit pentru scrierea rapida, iar rigiditatea penitei era perfecta pentru acest tip de scriere.

Modelul este unul de dupa 1960, pentru ca dupa acesti ani, modelul Waterman Book Keeper a preluat designul de la Waterman C/F (agatatoare, capac), desi a continuat sa fie produs in varianta levier/sac, si nu cu incarcare cartus/convertor ca la C/F.

Notati ca penita de la acest stilou, desi marcata “Waterman Accountant”, nu este totuna cu penita dedicata steno de la Waterman, marcata Waterman ST. Piciorusele sunt mai lungi decat la o penita “normala”, dar nu  exagerat. O penita “slender”, pusa pe un corp subtire si mai lung, ofera o pozitie de scris mult mai buna cand vine vorba de scris marunt si indelungat.

Incarcarea prin levier cu sac intern, accesorii placate 14kt. In timp ce era un model nu foarte ieftin, nu era nici pe departe un stilou entry level. Costul era relativ ridicat pentru clasa acestui model, fata de costul unor stilouri similare (plastic, levier, sac) dar fara penita 14kt speciala (accountant, ST, etc).

Stiloul pare ok, dar sacul interior a disparut. Sectiunea penitei va fi curatata, penita si feedul scoase afara si curatate separat si reajustate, sacul inlocuit si levierul ajustat.


Print Friendly, PDF & Email

Ultimele penite

Din atelier

Testimoniale

×