Un stilou interesant

Cumparat in Germania, de la un mic magazin de cartier din Wurzburg. In stare sa zicem noua, desi fusese incarcat (avea cerneala in el cand l’am vazut prima oara in shop). M’a atras setul de culori prezente pe el, e hazliu si are un design ce aduce aminte de preferatul meu Pelikan, modelul 400NN. Dar seamana foarte bine si cu modelele de Senator.

Din plastic, cu furnituri metalice placate in negru, foarte bine chiar (nu se vede nici o exfoliere a stratului depus pe furnituri). Incarcare cu piston cu garnitura de plastic siliconic; garnitura este noua, etanseitate perfecta. Pistonul are mecanismul diferential, similar cu cel de pe Pelikan. Fereastra de cerneala este una clara, nuanta azur, si designul este unul clasic.

Clipul (agatatoarea) are accente de Ero, stilouri de scolar tip entry level, daca le stiti. Desi nu complet, sunt aproape similare in design cu acestea (marginea embosata si dublata, putin ridicata in sus spre capat).

Penita este una eleganta, placata la fel in negru, inscriptie Iridium Germany (evident 🙂 ), linie M, si este o penita cursiva, cu un debit bun. Feederul este ebonita, nou, foarte bine facut, calitate buna.

Una peste alta, un stilou interesant, cum spuneam. Inafara de inscriptia de pe penita, mai are una pe inelul decorativ al capacului, “Made in Germany”. Asta spune ca acest stilou a fost produs dupa reunificare, altfel ar fi fost “W. Germany”.

Brandul? Nu stiu, si nu e un capat de tara ca nu stiu. Este aproape evident ca avem de a face cu un “schulfuller”, pe romaneste un stilou scolaresc; culorile si aparenta ieftinatate a stiloului indica ceva de acest gen. Anyways, e un stilou frumos, interesant si ma bucur de el asa cum este. Arata bine si scrie bine. Ca nu e branduit in nici un fel, nu ii scade din valoarea lui de unealta de scris care sa iti faca placere s o folosesti.

Comments are closed.