Muzeu stilouri

Articole recente

TWSBI Eco stub 1.1

29/10/2017

TWSBI Eco stub 1.1

29/10/2017
TWSBI Eco stub 1.1

Brandul TWSBI nu mai are nevoie de nici o prezentare; producatorul si calitatea stilourilor manufacturate in Taiwan a avut grija sa fie cunoscut peste tot in lume. Designul inovativ, varietatea si calitatea excelenta, un customer service dincolo de orice comentariu au dus acest stilou pe toate continentele si in toate buzunarele colectionarilor sau utilizatorilor de stilouri.

TWSBI Eco stub 1.1 este modelul entry-level al firmei. Desi este mai ieftin putin decat modelele TWSBI Vac sau Diamond, este facut in acelasi mod solid si profesional ca si modelele mai scumpe.

Modelul TWSBI Eco stub 1.1 este un stilou de rasina acrilica extrem de bine manufacturat, rezistent si bine lucrat. Un piston de calitate superioara si rezistent la tractiune in corp, un debit in capilare foarte bun, garnituri superioare la punctele de imbinare, o penita foarte buna.

De fapt, diversitatea penitelor pentru modelele de TWSBI a fost una din cauzele pentru care acest stilou a prins deosebit de repede. De la F la B, si vreo doua modele de stub, satisface pe oricine.

Accesoriile crom/nichel sunt facute foarte bine, fara defecte, si sunt protejate impotriva zgarieturilor cu un tratament bun al stratului de crom/nichel. Prinderea lor pe corp este bine facuta, nu se clatina si nu arata de parca sunt gata sa se desprinda 🙂 Logo-urile sunt gravate cu laser, si sunt de o calitate foarte buna.

Pentru mine, atractia TWSBI (sau twisbi (r0) / tweesbee (en), pentru usurinta in rostirea cuvantului) o prezinta penita. Am ales pentru modelele pe care le am penite stub (1.1 si 1.9mm), iar scrisul cu o penita TWSBI este unic, zic eu. Aluneca ceva de vis, dar nu sare de pe linie, iar flowul este superb.

Linia de stub este perfecta, desi unii ar putea sa maraie ca muchiile nu sunt tocmai ascutite si deci nu se comporta ca un stub crisp. Exact! Pentru ca nu este crisp, ci un cursiv de calitate foarte inalta. Normal ca nu e similara in linie cu un stub sa zicem de la Parker sau Montblanc, mai ales comparat cu modelel de penita stub vechi. Geometria penitei si taietura sunt altele, dar nu foarte diferite.

Penita asta face to efortul ca efectul pe hartie sa fie unul excelent, pentru cine doreste un scris cu diferenta de linie si efecte frumoase caligrafice.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

Testimoniale

Curiosi in vizita

  • 38,656
×