TWSBI Eco stub 1.1

TWSBI Eco stub 1.1

13/11/2017 Penthing 2 min read

Un instrument de scris absolut excelent, TWSBI Eco stub 1.1 este un stilou construit solid. Asta e prima impresie pe care o ai, cand il tii in mana prima oara. Neted, nu foarte usor, exuda calitate si senzatia de lucru foarte bine facut. Asemanator totusi cu un alt stilou, o copie a acestui TWSBI Eco stub 1.1, aratat aici:

CLONA TWSBI ECO

Un sistem de incarcare cu piston, un piston destul de diferit fata de alte pistoane: inelele siliconice ce slujesc drept garnitura sunt de o calitate foarte buna, materialul imbratisand diametrul interior al rezervorului foarte bine.

Vizual, TWSBI Eco stub 1.1 este un stilou bine desenat; mecanic, e o masinarie ce merge ceas; ergonomic, e o binecuvantare, mai ales pentru cei care scriu mult.

Materialul din care este facut este rasina acrilica si perspex (partile de culoare neagra). Este extrem de rezistent si filetele sunt si ele rezistente, grosimea materialului fiind una generoasa.

Diseminarea si debitul cernelei in feed si in penita este produsa intr’un mod foarte ingenios dar nu inovator complet; sistemul aspirator / respirator al stiloului este unul folosit in trecut, insa baietii de la TWSBI au dus acest concept mai departe decat altii. Adica au cuplat o fereastra de “cadere” intre sectiunea rezervorului si sectiunea de dispersie a cernelei. In felul asta, “aripioarele” din sectiunea penitei sunt mereu irigate si trimit cerneala catre penita cu un flux incet dar mereu la fel.

Penita este un stub extraordinar de frumoasa; snobii vor stramba din nas, pentru ca e din otel, nu din aur sau palladium. Dar sincer sa fiu, rar am vazut o penita de otel scriind atat de gratios, frumos si fara probleme. Latimea este de 1.1, dar pot fi cumparate penite de F, M, B, stub 1.5 si 1.9.

Linia acestei penite pe hartie este abosolut admirabila si penita pluteste. Nu are feedback aproape de loc, sau in tot cazul, fara a’l simti in vreun fel neplacut. Nu intrerupe si nu sare de pe linie.

Variatia de linie este frumoasa si destul de pronuntata; evident ca penita lustruita astfel nu poate lasa o linie ca un stub italic sau crisp, dar isi face treaba foooarte bine.

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii