Muzeu stilouri

Articole recente

Tutorial stilouri – II

15/07/2018

Tutorial stilouri – II

15/07/2018

CUM? Partea a II-a

Spalarea stiloului nou este valabila si in cazul unui stilou cu incarcare aerometrica, cu piston, cu levier, cu buton, etc; mai bine zis este bine sa o facem la orice model de stilou. Nou sau vechi, la primirea stiloului este bine sa il spalam cu apa la temperatura camerei. Preventiv, e mult mai bine.

Nota bene

Nu incercati sa demontati parti component ale stiloului, chiar daca ati mai facut’o in trecut si chiar daca stiti ce faceti. Stilourile vechi sunt foarte capricioase, materialele au imbatranit, exista sau pot exista micro-fisuri, ce se pot transforma instant in rupturi, feedurile sunt si ele imbatranite si casante, mecanismul de incarcare este suparacios in multe cazuri. Nu cred ca vreti sa terminati ce a inceput timpul sa faca, nu? Nu.

Daca stiloul este mai nou (sau de’a dreptul nou), ce am scris mai sus se aplica; nu desfaceti ce ar trebui desfacut doar de un reparator sau reprezentant in service. Daca e vechi, e si mai ca mai sus J

Daca ceva nu functioneaza asa cum ar trebui, primul lucru de facut este sa luati legatura cu vanzatorul sau producatorul stiloului: in primul caz sa cereti banii inapoi daca vreti asta, in al doilea caz sa solicitati inlocuire sau despagb Feriti’va sa va cumparati un stilou scump de pe site-uri de second hand; desi uneori e posibil sa gasiti un adevarat chilipir, vanzarea pe aceste site-uri nu implica nici un fel de responsabilitate din partea vanzatorului sau a site-ului.

Asta poate insemna ca veti da o caruta de bani pe un obiect care in cel mai bun caz va functiona, iar in cel mai rau caz va fi complet inutil; e un risc pe care eu personal nu mi l’as asuma deloc. Reparatia unui stilou avariat poate sa aiba costuri mai mari decat pretul platit pe acesta.

In aceasta serie, voi incerca sa presar pe ici pe colo comentarii de natura pur personala asupra situatiilor de care m’am lovit in folosirea stilourilor, in service si mentenanta. Cele de mai sus sutn astfel de comentarii. Acceptati’le sau respingeti’le, dar cititi’le; pot fi folositoare.

Urmeaza partea III – CUM? Cerneala

Print Friendly, PDF & Email

Ultimele penite

Din atelier

Testimoniale

×