Un stilou Parker Rialto, un model frumos, desi entry level si fara mari pretentii. Este o unealta excelenta pentru scris oriunde, oricand si pe orice. Incarcare cartus Parker model international sau convertor, penita simpla, corp metalic cromat / nichelat. Penita este un M simplu la acest model de care vorbesc mai jos.

A venit intr’o stare cam jalnica, stratul de crom / nichel oxidat rau (pitted); stratul a fost practic facut svaitzer de oxizi. Agatatoarea placata, cu insemnele Parker, a fost afectata extrem de rau. Inelele placate de pe corp si capac la fel.

Stiloul a fost inmuiat in solutia reteta proprie, tinut in ultrasonic cam 10 minute pe low, apoi curatat cu micromesh cristale in reteta (la fel) proprie. Curatare finala cu materiale profesionale, si lustruit manual.

Sunt mici zone unde afectarea stratului de crom prin oxidare au ramas si vor ramane; stratul a fost afectat mult prea adanc pentru a fi reparat fara a se apela la o replacare in intregime.

A fost necesara si reconditionare sectiunii de penita cu tot cu penita; 5 minute in ultrasonic pe hi, si cerneala veche s’a desprins de pe interior si feed. Penita a fost ajustata sa scrie o linie M cursiva si moale. Un nou cartus a fost pus in sectiune, o ultima lustruire manuala cu o picatura de carnauba pe tot ansamblul.

Un client fericit; e adevarat ca stiloul nu valoreaza mult, insa probabil clientul a avut un motiv bun sa il reconditioneze. Cum am spus, un client fericit, si asta este tot ce conteaza la urma urmei.