Muzeu stilouri

Articole recente

Stilou bambus cu penita caligrafica

19/02/2018

Stilou bambus cu penita caligrafica

19/02/2018
Stilou bambus cu penita caligrafica

Un model de stilou, manufacturat in Asia, din lemn de bambus. Este un stilou fara pretentii de Pelikan, dar excelent facut, si cu un scop bine definit: cel de  a scrie cu o variatie de linie, destinat atat pasionatilor de caligrafie, sau doar celor interesati sa dea un aspect mai placut si mai interesant scrisului de mana cu stiloul.

Corpul si capacul sunt confectionate din lamela de bambus, foarte bine finisata si discret lacuita, fibra definita si estetic pusa in evidenta; o placere pentru mana. Accesoriile sunt din metal eloxat auriu, la fel, bine facute si solide, fara defecte. Agatatoarea de ex este foarte bine facuta si ea, ambutisata frumos, fara defecte.

Capacul are un inel decorativ, in care este taiat segmentul unde se prinde cu click corpul (de fapt gulerul sectiunii penitei). Doua decoratiuni circulare, negre,  sapate in metal, dau inelului un aspect foarte placut. Inelul are rolul si de intaritura a buzei capacului, asa ca orice crapare a lemnului in zona deprindere este exclusa.

Corpul are in capat un element decorativ de metal, inserat intre corp si capatul oval al acestuia.  Efectul este unul placut, da corpului un aspect ceva mai “complicat” si nu simplu. Okiometric, e frumos.

Sectiunea penitei este din acril negru, cu element decorativ si de intarire din metal auriu; intaritura este extrem de bine facuta, imbinandu’se foarte bine cu sectiunea penitei. Sectiunea este infiletata in corp prin intermediul unei bucse metalice filetate prinsa in corp. In felul asta, puteti fi sigur ca  lemnul corpului (din zona de infiletare) va rezista si nu va crapa. Evident, in limitele ratiunii.

Sistemul de incarcare este unul cu cartus sau convertor, convertorul fiind deja instalat in stilourile de care vorbesc aici. Convertorul este tip seringa; cartusele acceptate sunt cele standard.

Penita este model stub, din otel simplu, si asta ii da si frumusetea; marcata cu ghirlanda obisnuita a penitelor generice, are inscrisa pe ea linia penitei (0.7, 1.1, etc). Este foarte bine facuta, aluneca excelent, nu intrerupe si nu zgarie, desi de la 1.5 stubul este pronuntat.

Stiloul vine in urmatoarele linii de penita, aratate mai jos aici, cu mostre de linie scrisa:

  • 0.7 mm – stoc  3 bucati, 40 lei / stilou
  • 1.1 mm – stoc 3 bucati, 46 lei / stilou
  • 1.5 mm – stoc 1 bucata, 58 lei / stilou
  • 1.9 mm – stoc 3, 80 lei   TOATE VANDUTE

Toate stilourile sunt la fel, doar penita difera. Intrebati de disponibilitate inainte de a comanda.


PENITA STUB 0.7 mm

PENITA STUB 1.1 mm

PENITA STUB 1.5 mm

PENITA STUB 1.9 mm (vandut)

Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

Facebook Stilouri

Forum Stilouri

forum stilouri

Curiosi in vizita

  • 47,205
×