Un stilou Parker 51, culoarea “India Black”, capac gold-filled (1/12, 12kt) cu buton “mother of pearl”, (fake, of course), incarcare aerometrica. Dupa codul de pe stilou (“USA 50” = 1950, urmata de 3 puncte = al treilea trimestru), este fabricat in toamna lui 1950 in Statele Unite / Janesville.

Desi cosmetic in stare aparent buna (ceva zgarieturi dar nu adanci), in interior era dezastru:

  • penita fisurata de la coroziune, stramba in sectiune si deplasata
  • capilarele, teava de aspiratie, distribuitorul, feedul – toate complet infundate cu marmelada veche
  • sacul rezervor perforat

Cerneala folosita probabil ca a fost ori contaminata, ori veche, pentru ca de obicei doar in aceste cazuri se intampla cele de mai sus. Asta, plus manevrare gresita (sac spart??? Parker e renumit pentru materialul sacilor, am vazut Aerometrice mai vechi, si care aveau sacii ca noi), plus mentenanta zero a stiloului a dus la ce vedeti in foto de mai jos.

Sacul a fost perforat mai mult ca sigur de cineva care a extras sectiunea penitei si apoi a pus’o la loc; teava aspiratoare a fost introdusa gresit si a spart sacul. Cam asa se intampla de obicei.

Stiloul a fost demontat (dupa o ora in ultrasonic), totul curatat cu solutie de ammonia 1+10 distil, si apoi curatate manual. Penita a fost reconditionata, tubul aspirator schimbat, totul pus la loc, ajustat si verificat. Stiloul scrie ca in prima zi. Un client multumit 🙂

Daca ai un stilou Parker pe care doresti sa il repari, reconditionezi, sau sub orice forma sa il pui in ordine, nu ezita sa ma suni la 0740501838, sau sa imi trimiti un mesaj.