Un Montblanc Meisterstück 149 clasic, fabricat in jurul lui 1990, cu sectiunea penitei desprinsa de corp. Din ce vad eu acum, stiloul la un moment dat a suferit o avarie similara, iar sectiunea a fost intepenita la loc cu un adeziv siliconic. Acesta a jucat un rol temporar, in sensul ca a fost pus la cald si uscandu’se, a fixat sectiunea pe drive-urile corpului. Practic, a stat intepenita acolo, pana nu a mai stat si a cazut.

Ideea este ca fostul proprietar a rotit prea tare pistonul la descarcare, si a fortat pe buza sectiunii din inlauntrul corpului. In mod normal, pistonul nu ajunge pana acolo, daca pistonul fce o cursa normala. Dar a fost impins prea mult, a fortat calcand pe sectiunea penitei, si pana la urma a impins’o si aceasta a iesit din incastramentul ei.

Adeziv siliconic a fost gasit si pe bucsa penitei, si nu intelegeam de ce; acum cred ca motivul a fost sa “umfle” artificial diametrul bucse, ca atunci cand se insurubeaza in sectiune, sa forteze sectiunea sa stea si mai fest inauntrul corpului. Altfel, nu ar avea rost acel adeziv pe bucsa penitei.

A fost curatata bine, strat de shellac durabil, uscat la ambient. Functioneaza perfect :), si in cazul in care e nevoie de interventie acolo din nou, se poate face usor. Shellacul nu este permanent, asigura stabilitate, dar poate fi desfacut la cald daca va fi nevoie.