Reparatii stilouri

Consideratii generale

Reparatia stilourilor, mai ales a celor vintage / vechi, necesita o tehnica aparte. Fiind confectionate intr’o perioada in care plasticul (asa cum il stim noi astazi) nu exista, materialele folosite erau ebonita, cauciucul dur (hard rubber), celuloidul, caseina, lucitul (polimetilul metacrilat, etc).

Multe dintre stilourile facute din aceste materiale au depasit „durata de viata ” asteptata de la ele initial.

Citeste despre reparatii

1. Demontare si inspectie

Orice reparatie a unui stilou incepe cu o demontare atenta, cu uneltele potrivite, cu o grija deosebita fata de componentele, de multe ori, fragile.

Stiloul este desfacut complet, pentru a inspecta amanuntit orice component. Sunt introduse in lichid special, in baia de ultrasonic, daca starea si materialul o permit. O curatare manuala este urmatorul pas.

Urmeaza o a doua examinare, pentru a identifica posibilele probleme, starea piesei, daca poate fi reconditionata sau trebuie inlocuita. Odata incheiata incheiata inspectia finala, clientul este contactat si i se comunica starea, situatia, optiunile si costurile.

Ai o intrebare ?

2. Reparatie si ajustare

Reparatia incepe prin eliminarea pieselor distruse sau avariate dincolo de salvare, cu atentie maxima asupra zonelor de risc. Orice interventie se face profesionist; stiloul a venit pentru reparatie, nu pentru a fi stricat si mai tare, dincolo de recuperabil.

Uneori, in timpul reparatiei, se poate intampla ca o avarie ascunsa sa devina aparenta. In acest caz, se suspenda lucrarea, clientul este informat si i se comunica ce am gasit, cu optiunile si costurile aferente.

Garantia lucrarii in atelier este de 30 de zile, pentru piesele reparate sau inlocuite, si pentru manopera respectiva. Stiloul poate fi trimis inapoi la atelier pentru o re-evaluare a situatiei si redresare gratuita.

Exemplu sudura plastica

3. Finalizare si prezentare

Dupa ce a fost reparat, stiloul este incarcat cu cerneala la saturatie 2%, probat si verificat pentru etanseitate, debit si flow in sectiunea de contact, functionare corecta a parametrilor, scurgeri, defecte posibile post-reparatie, sau alte "surprize".

Stiloul sta pe biroul meu timp de 2 zile, se scrie cu el in jur de 2 pagini in aceste doua zile, la intervale de 2 ore. Pozitia pe birou a stiloului este alternata, pentru a evidentia posibile probleme de debit, flow in penita. Daca totul este ok, este curatat cu ceara speciala, bufat si impachetat in siguranta pentru retur la client.

Intreaba despre conditii retur

Ce spun clientii

Poti vedea testimonialele lasate de clientii Atelierului, despre rezultatele obtinute si nivel de profesionalism a reparatiilor.


Mergi pe pagina de testimoniale aici.