Reparatii reconditionari penite

Am intilnit cazuri (multe) in care posesori ai unor stilouri excelente nu il foloseau, pentru ca penita era rupta/indoita/avariata. Si stilourile erau condamnate sa stea in sertar sau erau vandute contra unor sume modice pentru ca erau vandute ca fiind nereparabile, piese de schimb sau similar (posesorul bineinteles pierzand la pret). Sau pur si simplu erau ignorate si lasate sa zaca ascunse prin cutii.

Am reusit sa dam viata unor stilouri si penite care ar fi ajuns poate nu la gunoi, dar vandute pe nimic sau parcate in sertare pentru alte zeci de ani.

reparatii reconditionari penite

Penita de pe un Parker Duofold Sr Lucky Curve – 1927.


Reparatia unei penite sau reconditionarea uneia sunt doua lucruri si actiuni nu foarte indepartate unele de altele. Ambele proceduri implica repunerea in functiune a penitei, acesta este elementul comun. Reconditionarea poate implica bufarea sau polizarea foarte fina a eventualelor zgarieturi, indoituri / imperfectiuni / fisuri microscopice, dezaliniere relativ mica a celor doua picioruse, iesirea din aliniere optima a celor doua pastile de iridium din varf, curatarea prin baie ultrasonica a suprafetei convexe si concave a penitei, etc.

Se poate intimpla ca reparatia sau reconditionarea unei penite sa nu fie necesara, ci sa fie de fapt un caz in care este nevoie de ajustare sau customizare/reslefuire. In acest caz, Stilouri de Ieri va poate asista desigur. Pe pagina de arhiva, aveti suficiente exemple de penite restaurate, reparate, etc.

Alternativ, imi puteti trimite cateva fotografii clare si de aproape a penitei dvs, pentru a va putea spune in principiu daca penita poate fi repusa in functiune si a unei estimari a costului. Evident, este de la sine inteles ca pretul lucrarii devine clar in momentul in care am penita in fata.

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii