Reparatie stilou vacumatic

23/08/2017 Penthing 2 min read

Pentru demonstratie, acesta este un exemplu bun de reparatie stilou vacumatic; o copie extrem de reusita dupa celebrul Parker 51. Sistemul vacumatic a fost copiat aproape identic; sunt cateva mici deosebiri, in special la calitatea materialelor, si o diferenta de design (prezenta unor ferestre verticale de rezervor fiind cea mai notabila).

Parker 51 Vacumatic (Wikipedia)

Wing Sung Vacumatic (FP Nuts).

Acest WS face parte din familia stilourilor din Asia de SE si E, cunoscute ca fiind cele mai bune copii ale lui Parker 51 (modelele aerometrice/vacumatice):

  • Wing Sung 101, 102, 103,105
  • Hero 100
  • Golden Star 103, 705 si 710

Toate cele de mai sus sunt copiile cupenita de aur. Copiile cunoscute ca fiind de Parker 51, dotate cu penite de otel la fabricatie sunt:

  • Hero 616
  • Wing Sung 612 A
  • Golden Star 565

Bininteles ca mai sunt si alte copii de Parker 51, insa cele produse de Hero si Wing Sung sunt printre cele mai cunoscute.

Ideogramele de pe capac spun WING SUNG (Yong3 Sheng1 in dialect hanyupinyin):

Stiloul este nefunctional, fara diafragma. Starea este buna, cu toate piesele intacte si la locul lor. Nu sunt crapaturi la corp si nici la sectiunea unde se infileteaza ansamblul/sistemul vacumatic de incarcare.


Capacul are un jeweler’s button, in locul celui de inox obisnuit.

Copie aproape fidela a agatatorii de Parker 51.

Partea metalica (acel clutch al Parkerului 51) este de fapt un bloc de 3 saibe suprapuse; la Parker 51 este format din monobloc de inox.

Buton actionare sistem vacumatic din acril, similar ca aspect / material si functionare ca ce de pe Parker 51.

 

Reparatie stilou vacumatic – schematica sistem incarcare

Reparatia acestui stilou vacumatic a decurs mult mai bine decat ma asteptam: plasticul corpului era intact, fara fisuri, si asta a ajutat la demontarea soclului ansamblului de incarcare. Orice fisura ar fi facut daca nu imposibila aceasta operatiune, cel putin greoaie.

Daca aveti nevoie de reparatie stilou vacumatic, va rog sa ma contactati aici.

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii