Muzeu stilouri

Articole recente

Reparatie stilou Tropen Gold

17/01/2018

Reparatie stilou Tropen Gold

17/01/2018
Reparatie stilou Tropen Gold

Un stilou de la sfarsitul anilor ’40, inceputul anilor ’50. Nu e nici first-tier pen, dar nici entry level; este un stilou solid, foarte bine lucrat, cu un design excelent (desi conservativ, ca mai toate stilourile germane).

Materialul din care este facut este plastic si ebonita; plasticul (sau DuroPlastik, cum era numit in perioada anilor respectivi), compactat in matrita prin metoda Spritz-Gus (presat). Metoda era similara cu cea a stilourilor Artus. Lamy a cumparat Artus mai mult pentru masinile de injectie si presare…:)

Modelul acesta de stilou Tropen Gold are piston ca instrument de incarcare, penita 14kt originala, accesorii placate 14kt (gold washed, de fapt). Stiloul este unul foarte bine echilibrat, se posteaza excelent, si rezervorul este unul generos (3ml).

Garnitura de pluta era compromisa, si a fost inlocuita cu una de 4 inele siliconice, fiind refacut si axul elicoidal de avans, care era decalibrat si iesit din port-garnitura.

Interesant este ca piesele de la acest stilou Tropen Gold se potrivesc cu cele de la stilourile Senator; sunt similare cotele de piston, bucsa filetata de penita si feed, feedul insusi, capacul fals al pistonului, si bucsa de prindere a agatatorii.

Fereastra de cerneala a trebuit curatata de depuneri pietrificate, acum capatand culoarea si transparenta materialului de celuloid verzui folosit initial. Accesoriile sunt in stare buna, desi cam roase de vreme. Dar inca rezista bine.


 

Print Friendly, PDF & Email

Ultimele penite

Din atelier

Testimoniale

×