Un stilou care are ca inspiratie Egiptul antic; discuri de rasina culori diferite (in spectrul gri-galbui-chihlimbar-portocaliu) au fost combinate pentru corp si capac. Argint masiv pentru sectiunea din mijloc, cu Sphinxul in relief, accesorii argint,  hieroglife pe inelul decorativ de pe capac.

Incarcare cu piston, capacitate mare (3 ml), penita duotone 18kt, feed plastic, flow cerneala excelent.

Din pacate, frumusetea asta de stilou a venit cu ceva probleme serioase:

  • linie intrerupta la scriere
  • cursa pistonului este substandard
  • flow prea umed
  • zgarieturi lejere

Sistemul de alimentare si ansamblu penita -feed scos complet si curatat. Am descoperit ca interiorul rezervorului era deformat, si asta era cauza cursei substandard a pistonului. Interiorul a fost alezat foarte sensibil, pentru uniformizarea diametrului interior. Stiloul fusese lovit serios, si lovitura fusese in dreptul mansetei de argint de la mijlocul stiloului (vezi sageata). Acolo, corpul s’a gatuit foarte putin, dar de ajuns pentru ca pistonul sa nu duca o cursa corecta. Ma mir ca stiloul nu a pocnit la impactul suferit.

Penita era deformata, si a fost burnishata, apoi reinstalata pe feed. Ansamblul de incarcare a fost gresat si reinstalat. Reparatie stilou Marlene Egizia completa, client multumit!