Muzeu stilouri

Articole recente

Reparatie Reform 1965

21/09/2018

Reparatie Reform 1965

21/09/2018
Reparatie Reform 1965

Acest stilou, model Reform produs in jurul anilor 1963-1965 in Germania, plastic / acril, incarcare cu piston, penita otel placata cu aur, accesorii placate, a venit in stare deosebit de precara la atelier. Stiloul are o fisura lunga de 4 cm pe corp, pornind de la fereastra de cerneala si urcand spre capatul pistonului. La fel, pistonul este blocat in interior, probabil prinderea garniturii pe ax a cedat.

Fisura a fost cauzata (cel mai probabil) de fortarea capului de piston pe interiorul rezervorului; capul de piston ovalizat a fortat trecerea chiar inainte de fereastra de cerneala (in jos) si a crapat corpul rezervor.

Penita este oxidata rau, se poate vedea pe fotografii cum placa de aur a ramas prinsa in feed, datorita oxidarii. Feedul la fel, este compromis intr’o oarecare masura, pentru ca oxidul prins in feed nu va putea fi indepartat fara a lasa urme in material.

Este evident ca pretul reparatiei este mai mare decat valoarea stiloului, insa este vorba de o amintire de familie; in aceste cazuri, clientii sunt de acord cu costurile relativ ridicate de restaurare.

Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

SDI pe Facebook

Curiosi in vizita

  • 43,686
×