Muzeu stilouri

Articole recente

Reparatie penita Parker Sonnet Cisele

09/02/2018

Reparatie penita Parker Sonnet Cisele

09/02/2018
Reparatie penita Parker Sonnet Cisele

Stiloul este unul foarte frumos, ruda apropiata cu acesta de aici, un Parker 75 Cisele.,dar din ramura Sonnet a familiei Parker. Penita la acest stilou Parker Sonnet Cisele a venit stramba, avarie suferita in urma unei cazaturi in varf (normal, legea lui Murphy). Desi indoitura nu era mare, penita a suferit o deformare in structura ei, unul din picioruse lasandu’se in jos datorita slabirii zonei de langa breather. Practic, o penita schioapa, cum s’ar zice.

Provocarea a fost nu sa o indrept, ci sa ii refac structura. Pentru asta, penita a trebuit demontata si asezata pe burnisher, si apoi refacuta zona de la breather. Marea problema a fost mentinerea geometriei generale, in timp ce lucrezi pe zona cea mai sensibila a unei penite.

Si ca sa faca provocarea si mai provocatoare 🙂 , este tipul de penita cu taietura intrerupta (taietura nu merge direct in breather, ci se opreste la cca 2mm sub). Eh, zona aia era compromisa in principal.

Acum, penita este in parametrii normali, geometria ei fiind cea initiala. Fotografiile sunt facute dupa ce penita a fost indreptata foarte general, pentru a se stabiili unde este zona cea mai afectata.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ultimele penite

Din atelier

Testimoniale

×