Flaro

Modele stilouri din aceasta perioada

Din pacate, nu am identificat nici un stilou fabricat in aceasta perioada in Gratioza, Deropa, Artalith. Probabil nici nu s’a manufacturat vreun model, cred ca productia era concentrata majoritar pe alte produse din celuloid, etc.

Modele stilouri din aceasta perioada

Din pacate, pare ca nici aceasta perioada nu este acoperita de dovezi ale unei productii de stilouri. Avand in vedere turbulenta acelor vremuri, nici nu e de mirare, insa e posibil in viitor sa gasesc vreun model din aceasta perioada.

Extrase din Monitorul Oficial din 1 Octombrie 1947, referitor la Hardtmuth si Koh-I-Noor in Sibiu. A se observa ca H & KIH are aceeasi adresa cu Gratiosa, etc: strada Raului, Sibiu:

Fabrica a inceput sa produca stilouri (pentru ca de stilouri vorbim aici, pe langa celelalte obiecte si instrumente de scris si papetarie), abia in 1950…si ceva. Nu stim sigur, pentru ca istoria Flamurii Rosii este extrem de prost documentata, datele nu fost publicate niciodata, Flaro nu doreste (nu poate, nu vrea, nu intereseaza) sa isi faca reclama in acest mod, adica prin popularizarea sa impartasindu’si istoria si trecutul (atat cat a fost el) publicului larg.

Daca intereseaza, aveti aici pagina oficiala a firmei Flaro, acum Flaro Prod SA (cred, pentru ca denumirea a fost schimbata de vreo doua ori in trecutul relativ recent), la fel si obiectele de activitate. Inteleg ratiunile economice, dar…pacat, s’ar fi putut face mai mult. De exemplu, s’ar fi putut face un muzeu, nu ?? Din pacate, nu se pomeneste nimic din trecutul stilourilor produse, modele, etc. Despre stilourile produse acum aici, ca si despre birotica si papetaria care iese de pe portile fabricii acum…ma abtin.

In tot cazul, aveti aici un mic muzeu al stilourilor Flaro, majoritatea deja achizitionate de mine, restaurate, reparate, reconditionate dupa posibilitati si necesitate. Pagina aceasta si micul muzeu nu are nici o legatura cu Flaro trecut sau prezent, si toate acestea sunt rezultatul unei pasiuni, exprimate in acest site.

Ca nota separata, eu personal consider ca acest stilou de mai jos este unul din cele mai frumoase facute la Flaro Sibiu. As vrea sa stiu mai multe despre acest model (si despre altele) insa nu am de unde, nu’i asa?

stilou flaro romaniaFlaro 61-C, celuloid, penita originala, restaurat de Stilouri de Ieri

Sper sa va poarte pe strada amintirilor copilariei si pentru o clipa, sa redeveniti scolarii care aveau pe banca, in penar sau in ghiozdan acel stilou Flaro.

Reclama Flaro anii 60-70

Stilou si cutie Flaro

stilou si cutie flaro

Reclama Flaro anii 80

reclama flaro anii 80

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii