Flamura Rosie IAT Bucuresti

Un stilou despre care nu pot spun mare lucru in ce priveste originea si trecutul; in lipsa unui indiciu clar ca e vorba de un stilou fabricat la Flamura Rosie Sibiu, pot doar sa sugerez ca e vorba de unul asemenea. As spune cu oarece siguranta ca a fost produs intre 1950-1960, mai probabil in prima jumatate a deceniului.

Ma bazez pe mai multi factori: asemanarea izbitoare cu acest stilou de aici, despre care stiu cu siguranta ca e fabricat la Flamura Rosie. Plus faptul ca stiloul este inscriptionat in romaneste ” IAT Bucuresti”. Nu cred ca se importau stilouri pe care sa se scrie reclame sau dedicatii, odata ce exista fabrica de la Sibiu.

Lipsesc ceva piese (feed, penita, sac), agatatoarea este similara intrucatva cu cea model Kaweco clasic (dar fara detaliile marcii), lipseste butonul de activare a sistemului de incarcare, zgarieturi, etc.

Referitor la incarcare, inca nu imi dau seama daca e vorba de buton cu lamela interna, sau sac tip acordeon; vad unde e locul butonului, vad unde ar putea intra lamela interna, insa sacul nu are loc de instalare. E evident ca orice container de cauciuc ar fi fost instalat, acesta intra IN sectiunea penitei, si NU peste, ca la stilourile clasice cu buton sau levier. Asadar, poate un acordeon? Hm…

Va intra in restaurare de la aproape zero, si voi posta rezultatele.


STILOU RESTAURAT

A fost restaurat, complet cu sac interior, feed original, buton original. Singura piesa generica este penita, un Jinhao dublu ton, linie F. Se potriveste cu modelul de stilou si dimensiune. Nu am gasit penita originala, in primul rand pentru ca habar nu am cum arata una originala la acest model, probabil era de otel, desi accesoriile sunt alama placata.

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii