Poenari (din nou)

Un stilou Poenari, trimis in atelier pentru schimbarea penitei si o reconditionare generala. Penita se schimba, cu una noua, de acelasi model, dublu ton. Reconditionarea este mai greu de facut: ok, se poate indeparta stratul de praf pietrificat de pe filete, fixat elementele care sunt desprinse (element metalic corp superior, inele decorative de pe capac), lipite fisurile din materialul lemnos, dar cam atat. Din pacate, placa aurie de pe elementele metalice este de o calitate inferioara, se oxideaza si exfoliaza repede si definitiv. Am mai observat la unele modele ca adezivul folosit pentru fixarea elementelor metalice pe corp si capac este slab, si aceste elemente se desprind usor. Am observat in cateva cazuri ca elemntele metalice nu au suprafata rugoasa de contact cu corpul sau capacul, si este posibil ca adezivul sa nu fixeze.

Vopseaua cu care sunt ornamentate unele elemente (vezi capat superior) se exfoliaza si aceasta, neuniform. La fel, clipul, care si'a pierdut aproape complet placa. Cosmetic, arata rau, si nu sunt optiuni de imbunatatire a aspectului, inafara celei de inlocuire a elementelor oxidate cu unele noi, si nu e cazul aici.

Am mai spus'o si o repet: sunt surprins de calitatea inferioara a furniturilor de pe aceste stilouri. E drept, nu am observat ca toate modelele produse la Poenari sa aiba probleme, se pare ca doar la unele se intampla.


DSC_9391

Hartie gasita sub inel capac (adaos)

DSC_9394

Capatul superior - exfoliat, corodat


DSC_9396

Clipul exfoliat in zonele de contact

DSC_9389

Penita noua instalata, cea veche alaturi


2 Comments

  1. Valentin says:

    Nu văd niciun piston şi niciun sac. E, cumva, un eyedropper cu încărcare prin partea opusă peniţei? Dacă am dreptate, există, în interior, un strat protector pentru ca cerneala să nu vină în contact cu lemnul? Pentru că, dacă cerneala vine în contact cu lemnul şi lemnul are fisuri, stiloul s-ar putea să curgă. Un alt aspect: peniţa care era pe el înainte de schimbare. E originală? Cam rău arată. Cerneala folosită de-a lungul timpului a avut aşa calitate slabă că a distrus peniţa?

    • Penthing says:

      Stiloul acesta (ca toate cele vandute de Poenari) are sistemul de incarcare cu cartus/convertor. Nu este eyedropper. Penita este una fanricata in China, otel moale (aliaj slab) si placata subtire cu alama. Calitatea este extrem de slaba si ea, din pacate. Cerneala are intr’adevar efectul si rolul ei, dar daca penita e proasta, se va coroda indiferent de ce cerneala va fi folosita.

Leave a Reply