Prima senzatie pe care o ai cand il primesti si il tii in mana este de stilou mult mai scump decat pretul lui real. Corpul din alama/bronz, cu un finish extraordinar de bine facut si fin, impreuna cu o anumita greutate perfect calibrata pentru mana, toate astea dau senzatia unui stilou de brand de top.

Al doilea lucru pe care il observi (cu placere) este penita, un Pilot marcat M, cu seria 1216, extrem de bine facuta, eleganta si de o calitate foarte buna. Nah, penita Pilot, cum ai putea sa spui ceva rau 🙂 Adica ai putea, dar nu ar fi frumos…

Penita performeaza excelent pe hartie, in linie M, fin si cu un scris continuu, fara intreruperi. Alimentarea se face cu cartus sau convertor, deocamdata am pus cartus standard scurt international si se pare ca il accepta. Nu stiu daca e necesar un convertor normal sau proprietar Pilot; nu cred, devreme ce accepta un cartus standard. Dar am mai vazut surprize in ce priveste convertoarele.

Capacul este la fel, din bronz cu strat fin de lac mat. Agatatoarea este dn otel, foarte bine facuta.

Stiloul are culoarea gri petrol, sau cum i’au zis cei de la Pilot, culoarea “Retro Pop Grey”. O culoare neutra, business cum ar veni, si imi place.

Totusi, stiloul asta nu este numai zambete: personal nu imi place diferenta mare de diametru intre corp si sectiunea penitei. Marginea aia de metal devine cam deranjanta cand scrii mai mult timp.

Pentru 30 de dolari, nu prea poti gresi daca iei stiloul asta, eu il recomand.