Muzeu stilouri

Articole recente

Penitele si moda

18/01/2018

Penitele si moda

18/01/2018
penitele si moda

Scoala de moda vestimentara Central St. Martins din Londra a avut o idee geniala: sa faca o prezentare a unei rochii pe care au cusut 795 de penite caligrafice. Ma rog, geniala pentru zona in care exceleaza scoala, care este moda de top. Autorul este specialistul in tehnologie creativa John Nussey si Steven Tai, un student al scolii la sectiunea de moda de dame.

Modelul acesta de rochie se numeste Pen Nib Dress, si este de fapt o rochie pe care s’au cusut penitele (doar pe partea din fata a rochiei). Evident, inafara penitelor, rochia este una obisnuita, nimic special.
Cireasa de pe tortul acesta este ca fiecare rand de penite (sunt 42 de astfel de randuri de penite) a fost conectat la un motoras foarte mic, actionat de o baterie. Motorasul a fost ales sa fie de tipul celui care face telefoanele mobile sa vibreze, datorita dimensiunilor mici si a consumului redus de curent.
Actionate motorasele, linile/randurile de penite vibreaza individual, creand un efect vizual interesant, ca un soi de shuffle. Rochia cantareste 14 kg, cu tot cu cabluri si baterie.
Popularizarea stilourilor si a scrisului cu acestea? Probabil. O cascadorie de publicitate pentru scoala si pentru designerii de acolo? In mod sigur. O metoda interesanta de propagare media a unei idei inovatoare in moda vestimentara ? Absolut !

Sursa imagini: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2008750/Made-write-stuff-Students-design-pen-nib-dress-thats-right-Lady-Gagas-street.html
Print Friendly, PDF & Email

Ultimele penite

Din atelier

Testimoniale

×