Am intilnit cazuri (multe) in care posesori ai unor stilouri excelente nu il foloseau, pentru ca penita era rupta/indoita/avariata. Si stilourile erau condamnate sa stea in sertar sau erau vandute contra unor sume modice pentru ca erau vandute ca fiind nereparabile, piese de schimb sau similar (posesorul bineinteles pierzand la pret).Sau pur si simplu erau ignorate si lasate sa zaca ascunse prin cutii.

Stilouri de Ieri exista si pentru asemenea situatii; am reusit sa dam viata unor stilouri si penite care ar fi ajuns poate nu la gunoi, dar vandute pe nimic sau parcate in sertare pentru alte zeci de ani.

reparatii reconditionari penitePenita de pe un Parker Duofold Sr Lucky Curve – 1927.


Reparatia unei penite sau reconditionarea uneia sunt doua lucruri si actiuni nu foarte indepartate unele de altele. In timp ce o penita avariata/stricata necesita o actiune de repunere in activitate prin proceduri (inclusiv) mecanice de indreptare, reconditionarea este nu disimilara cu actiunea de mai sus.

Ambele proceduri implica repunerea in functiune a penitei, acesta este elementul comun. Reconditionarea poate implica bufarea sau polizarea foarte fina a eventualelor zgarieturi, indoituri microscopice, dezaliniere relativ mica a celor doua picioruse, iesirea din aliniere optima a celor doua pastile de iridium din varf, curatarea prin baie ultrasonica a suprafetei convexe si concave a penitei, etc.

Stilouri de Ieri repara si reconditioneaza penite vintage sau moderne, de aur, otel sau de palladium. Daca nu stiti din ce material este penita dv, ma puteti contacta aici pentru o evaluare gratuita online.

Unul din tutorialele mele video, pe canalul Stilouri de Ieri pe Youtube, va poate aduce informatii in plus fata de scrierea cu o penita stub italic, de exemplu. Il puteti viziona mai jos aici:

Se poate intimpla ca reparatia sau reconditionarea unei penite sa nu fie necesara, ci sa fie de fapt un caz in care este nevoie de ajustare sau customizare/reslefuire. In acest caz, Stilouri de Ieri va poate asista desigur.

Pentru mai multe informatii legate de customizare si mostre de penite customizate, va rog sa vizitati paginile respective, click pe linkuri.

Alternativ, ma puteti contacta pentru o evaluare gratuita online a penitei dvs si a operatiunilor necesare pentru reparatii reconditionari penite, in asa fel incat sa o puteti folosi in mod optim si fara probleme.

+ Aboneaza-te la articole si posturi noi pe Stilouri de Ieri!

Aboneaza-te la articole si posturi noi pe Stilouri de Ieri!

Lasa un feedbackCe spun clientii