Pelikan Sovereign M800

Pelikan Sovereign M800

24/11/2017 Penthing 1 min read

Pelikan Sovereign M800 (sau cum ii zice lui de acasa, Suverän), e unul din stilourile “flagship” ale companiei Pelikan. Mai mare, mai greu, mai scump decat M400, este intradevar un stilou din categoria “signature pen”. Nu as putea sa scriu o zi cu el, as face crampe la mana, cred. Dar e un obiect extraordinar de frumos si bine facut.

Venit la reparat pentru cateva probleme relativ minore: scapat in penita, piston greoi, depuneri pe feed.

Dupa vreo 3 ore in ultrasonic, depunerile au fost indepartate, penita reajustata si pusa inapoi pe feed, pistonul gresat cu silicon grease si totul bufat la mana cu ceara micro-cristalina Rennaissance.


Celebra si excelenta (desi putin cam plictisitoare cand vine vorba de liniile disponibile) penita duo tone. Aici fotografiata imediat dupa primirea stiloului; se vede cum feedul este aproape de varful penitei efectul loviturii pe care a suferit’o), si la fel se vede cum penita si feedul sunt complet dezaliniate:

Manseta penitei se vede cum a iesit din bucsa, si indoitura suferita, la fortarea mansetei pe sub bucsa. A fost nevoie de burnisharea mansetei, pentru a putea fi folosita din nou ca lumea.

Stresseman clasic, in verde, corp semitransparent, doua inele decorative placate cu 18kt la piston si unul pe sectiunea penitei. La fel, intre corp si buton piston, se vede mecanismul pistonului facut din bronz. Unul din motivele pentru care stiloul Pelikan Sovereign M800 este mai greu decat M400.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii