Pelikan M300 – penita italic revers

23/08/2017 Penthing 2 min read

Penita asta a venit recent la customizare si ajustare, instalata pe un Pelikan model M300. Era un F, penita italic revers, dar ca toate penitele Pelikan moderne (post 1997) scria mai gros decat este denominarea liniei; este un lucru bine cunoscut pentru penitele Pelikan ca scriu mai gros decat zice pe ele.

Penita italic revers a fost reslefuita de Stilouri de Ieri sa scrie o linie mai subtire, insa nu poate fi slefuita pana la un XF, pentru ca modelul italic revers este unul care oricum o dai, va scrie mai gros pe side stroke (stanga – dreapta) decat linia sus-jos (upstroke/vertical).

Este o penita de 14 kt/585, model post-1997 rhodinizata (aur cu rhodium), frumoasa si destul de „springy”, dar nu e flexibila in acceptiunea cuvantului, care implica posibilitatea ca penita sa flexeze macar la o linie mai groasa decat cea in care scrie penita in mod regular (neflexat).

Penita este verificata cu BluThru, pentru identificare fisuri sau crapaturi

Acum scrie o linie EF, in acceptiunea Pelikan :-)), adica un F adevarat. Voi recomanda clientului sa foloseasca o cerneala mai „uscata”, cum e de exemplu…Pelikan 4001. Va reduce din fluxul de cerneala si va subtia linia scrisului chiar bine.

Despre stilou, ce pot spune? Este o bijuterie, mai mic decat M400; M300 este cel mai mic (scurt) stilou din gama Pelikan modern. E un stilou care se potriveste copiilor sau adultilor cu maini mici; eu nu am putut scrie cu stiloul fara capac pus, si nu am mainile chiar atat de mari.

 

Acestea fiind spuse, este similar cu modelul M400, exceptie facand varful de capac; la M300 este complet aurit 24 kt si cu accesoriile la fel placate cu acelasi aur de 24 kt, pe cand M400 are varful capacului din plastic negru cu logo-ul pictat in aur 14 kt, cu accesoriile la fel. Pentru deosebiri si identificare modele Peikan, articolul este aici.

Penitele sunt similare, doar ca marime lor difera; la M300 este mai mica, bineinteles. Intre ele este cam aceeasi diferenta ca intre penitele de Pelikan vintage 400NN versus Pelikan 140.

Penita Pelikan M300, 14kt / 585 (aur si rhodium)

Penita Pelikan M400, 14kt / 585 (aur si rhodium)

Pentru customizari sau reparatii/reajustari penite, ma puteti contacta aici. La revedere!

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii