Muzeu stilouri

Articole recente

Pelikan 100 Smoke

13/11/2018

Pelikan 100 Smoke

13/11/2018

Un model cautat, nu neaparat pentru ca este Pelikan si nici pentru ca este vintage (desi aceste motive sunt prezente). Este cautat in principal pentru culoarea mansetei de celuloid, care ste un gri fumuriu, in pattern de marmorat (marbled), de aici numele de Pelikan 100 Smoke. Productia acestui model se intinde de la 1932 la 1939. Particularitati: corp cu 6mm mai lung decat modelele de Pelikan 100 de dupa acesta (concurente totusi pe perioada de mai sus).

Acest stilou este nou, si din cate vad este neatins de cerneala, ceea ce este surprinzator. Ma pot insela, desigur, pentru ca o curatare profesionala il poate face sa arate asa. Numai ca la stilourile folosite, trecerea garniturii peste fereastra de cerneala lasa zgarieturi in timp, iar acest stilou nu are nici una. Plus ca ebonita este complet neatinsa, si stiti ca luciul ebonitei 1) se pastreaza greu daca il folosesti stiloul si 2) restaurarea ebonitei sa arate ca noua este aproape imposibila. As zice totusi ca este posibil ca stiloul sa fi vazut utilizare, dar numai de cateva ori. Probabil, na, ca sa impac si capra si varza si pe toata lumea 🙂

Penita este pentru un model de prin 1936-18, si probabil ca tot din aceasta perioada dateaza si stiloul, ca manufacturat in anii acestia. Lipsa liniilor de contact de pe butonul pistonului indica faptul ca aceasta perioada r fi potrivita pentru datarea stiloului.

In comparatie mai jos, cu alte doua Pelikan 100, cel negru fiind un model 1932, cel verde marbled fiind un model 1935, ambele din colectia proprie.

Logo stilou prezentat

Logo Pelikan 100 verde marbled
Logo Pelikan 100 negru
Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

SDI pe Facebook

Curiosi in vizita

  • 43,686
×