Parker Lady Duofold Jade Lucky Curve 1923

Parker Lady Duofold Jade Lucky Curve 1923

25/11/2017 Penthing 2 min read

Acest stilou Parker Lady Duofold Jade Lucky Curve este fabricat in 1923, in Statele Unite, la fabrica din Janesville a firmei Parker. Este unul din modelele speciale ale firmei, pentru ca varianta in care a fost produs a avut doua mari highlights: materialul, care este un celuloid verde semitransparent (asa numitul Jade, sau jad) si penita flexibila. Este un model foarte cautat, si scump la cumparare.

A venit la Stilouri de Ieri, trimis de un renumit medic din Romania; stiloul acesta a facut si face parte din lucrurile ramase de la familie, fiind (se pare) achizitionat prin anii de sfarsit ai deceniului 20, de catre strabunici. Inclin sa cred ca a fost cumparat din afara Romaniei, sau din Romania dar dupa 1935-36, cand reprezentanta Parker a avut o activitate mai sustinuta in Bucuresti.

Sistem de incarcare cu sac si lamela interna cu buton, penita 14kt Parker flexibila, 3 inele decorative placate 14kt pe capac, agatatoarea este model original din 1923, capac fals ebonita si sectiune penita din celuloid. Toate oxidate, dar in stare foarte buna. Singura problema majora este starea inelelor de pe capac: cu anii, celuloidul din care este facut capacul s’ a contractat, iar inelele au iesit din spatiul lor. Va trebui sa le re-formez. Si filetul interior al capacului trebuie refacut, pentru ca s’ a tocit complet si sunt ca si inexistente. Practic vorbim de o restaurare completa a acestui Parker Lady Duofold Jade Lucky Curve 1923.

Parker Lady Duofold Jade Lucky Curve 1923 este in stare proasta, si va trebui mult de lucru la el, pentru a il pune in stare de functionare si impecabil cosmetic. Are totusi aproape 100 de ani…


Feedul Lucky Curve in forma clasica de brad, penita flexibila in stare excelenta.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii