Cutii si huse

O cutie in care sa tinem un stilou vintage este un accesoriu obligatoriu (cred eu); acea cutie trebuie sa fie facuta manual (ca altadata), sa fie durabila si construita bine, sa contina materiale pe cat posibil asemanatoare ideii de vintage; intr’un cuvant, sa devina parte din aspectul stiloului dar si invers, sa il si sa se intregeasca reciproc, daca intelegeti ce vreau sa spun. Iar vintigizarea este modul prin care se transforma un obiect din materiale relativ moderne intr’unul cu aspect vintage 🙂

Aceasta cutie poate fi cea de mai jos, produsa manual de Stilouri de Ieri, pentru clientii nostri sau pentru doritorii de suport (etui, cutie, husa, etc) vintage pentru stilourile lor.

Aspectul general este de cutie veche, cu vizibile urme de reconditionare; fibra lemnului ba apare, ba dispare, iar reconditionarea pare’se ca a fost facuta intrucatva stangaci. Este evident exact impresia care s’a dorit a fi lasata, si de aceea cutia are un farmec deosebit, in opinia mea.

Lemnul folosit este luat de la constructii vechi, si deci uscat. Inainte de a fi lucrat, este tratat impotriva ciupercilor sau a altor chestii daunatoare ce pot aparea in lemnul vechi. Se foloseste lemn fara noduri sau defecte, dar este cautat sa aiba acea fibra frumoasa.

Culoarea este un castan inchis, cu accesorii de alama invechita artificial, nuanta aia vintage. Din doua jumatati inegale ca grosime, care se inchid una peste alta perfect, cu un pat excelent pentru stilou ( sau pix, daca vreti), interior capitonat cu catifea (fir scurt) culoare maron.

Dimensiunile (mai jos in milimetri), desi normale pentru o cutie de stilou, sunt generoase la interior; cutia pare micuta pe dinafara, dar inauntru incape fara problema un Montblanc Meisterstuck 149.

Cu stiloul inauntru, cutia se inchide foarte bine, spatiul din capac asigurand o stabilitate a stiloului in timpul manevrarii cutiei sau in timpul transportului. Stiloul sta ferm inchis si fixat in patul captusit cu catifea, lipsit de orice posibilitate de a se misca inauntru sau de a fi zgariat sau lovit.

Inchiderea este foarte bine facuta, incuietoarea fiind ferma si solid instalata. Nu se poate desface accidental, si nu se misca jumatatile in timpul transportului. Balamalele sunt ascunse si solid executate si instalate. Capacul se desface cu rabatare pe spate la 90*, dar poate fi facut sa stea in unghi de 45*, daca se doreste.

Daca vreti, cutia poate fi folosita pentru expunerea (in vitrina sau pe  birou, de ex) a doua instrumente de scris; cele doua spatii din cutie pot expune un stilou si creionul pereche, sau pixul aferent.

PRECOMANDA, MODELE SI OPTIUNI

 – Aceasta cutie este prototipul modelului de 1 stilou; vor urma prezentari ale modelului de cutie de 2, 3 si 4 stilouri. Sunt in pregatire acum si prototipuri de cutii cu 10 si 20 de stilouri, vor fi publicate aici.

 – Cutia de 1 stilou (foto) este singurul model la precomanda acum, in nuantele castan (foto) , mahon (lucios) si stejar auriu; alte nuante vor fi disponibile in curand;

 – Finisarea poate fi mata,  sau lacuita;  accesoriile sunt doar in culoare si finish vintage (foto); culorile auriu si negru vor fi disponibile in curand;

 – Optiunile de catifea sunt maro inchis (foto) si negru; vor urma si altele in curand;

 – Vor exista optiuni pentru personalizarea cutiei: logo, nume, etc, in culori auriu si argintiu deocamdata.

Evident, se pot confectiona cutii la dimensiunile pe care le doriti; la fel, locasurile interioare pentru stilouri pot fi customizate separat (1 stilou mare + 1 stilou mai redus in dimensiuni, etc);

In acest moment, cutiile pot fi pre-comandate, dar productia incepe doar cand se strang cel putin 5 precomenzi.  Cei ce precomanda vor fi instiintati imediat despre inceperea lucrului la serie. Termenul de executie este de 14 zile, pentru o serie de 5 cutii de 1 stilou.

Evident, daca aveti o cerere speciala sau doriti culori, forma, finish, sau materiale custom, va ascult; in functie de posibilitati, voi cauta sa va implinesc dorinta 🙂 . La fel de evident, cutiile pot avea aspect modern, nu neaparat vintage.

Daca doriti sa ma contactati in legatura cu acest prototip sau / si pentru precomanda, nu ezitati sa imi trimiteti un mesaj pe email, sau sa ma sunati la 0740501838.

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii