Muzeu stilouri

Articole recente

Obiceiul de a scrie

14/06/2019

Obiceiul de a scrie

14/06/2019

Ok, stiu ca toti (sau aproape toti) trebuie sa tinem cont de zilnicul program, pentru ca fiecare (sau aproape) avem un job sau un business, fiecare ce are. Ne ocupa majoritatea timpului de peste zi, si ne tine mental si fizic in priza. Este absolut de inteles, pentru ca de acolo ne luam noi banii pentru fitzele astea de jurnale, stilouri, cerneala, creioane, pentru hobby-ul nostru. Si cand zicem si noi Doamne Ajuta ca avem o ora pentru noi, de fapt imediat se gaseste ceva de facut prin casa sau pe aiurea, sau se gaseste cineva din familie care sa aiba chestii de facut fix atunci, si uite asa se duce si ora aia, acolo unde se duce timpul pierdut, cand se duce.

Fiecare dintre noi este diferit, nimeni nu poate urma obiceiurile altuia. Fiecare dintre noi facem lucrurile diferit, in timp diferit, cu metode si rezultate diferite. Ex: si eu as vrea sa pot dispune de timpul meu asa cum o face cine stie ce time coach faimos. Da’ nah, nu pot, ca ala are un program si eu am altul, ala are un stil de viata si eu am altul, ala are goal-uri de un fel, si eu am altele de alt fel (dealtfel, asa e). E ok, atat vreme cat nu incerc sa copii sau sa urmez ad literam ce vad la altii. Sigur ca pot sa ma las influentat de obiceiurile cuiva, atata vreme cat merge pe aceeasi poteca cu felul meu de a fi. Daca nu, zambesc si trec mai departe.

Cheia sa devii consistent in a scrie zilnic este la fel cu cheia de a dezvolta orice obicei, nimic deosebit. Asta nu inseamna ca trebuie sa te dedici cu incapatanare crearii acestui obicei; daca nu vine natural, las’o asa. Nu te chinui, ca nu e vreo tragedie. Vine el obiceiu’, daca e sa vina. Incearca si nu te gandi ca la ceva special; pur si simplu, trebuie sa devina atat de familiar, precum alergatul la masina de cafea dimineata dupa ce te trezesti.

Chiar, asta e o idee bunicica: cata vreme iti bei cafeaua, deschide jurnalul sau ce vei fi avand tu, si scrie cateva randuri cu unealta preferata. Tine minte: nu incerci sa scrii ceva cu adevarat epocal, ci doar cateva randuri despre tine, ei, ea, el, viata, lume, etc. Scrie despre ce iti place: mancare, fete, bere, jocuri online, prieteni, munca, social, vecini, stiri, evenimente, si stuff (nu stuf, stuff).

Indrazneste sa folosesti si sa experimentezi culori vii, penetrante vizual, culori care acum 10 ani ti s’ar fi parut scandaloase pe hartie: un orange deschis, un violet medieval, un rosu seducator, etc. Apropos, ai incercat vreodata sa scrii cu highlighter pe o hartie neagra? Sau cu un Diamine Oyster, Sepia sau Golden Brown? Si daca esti in contact grozav cu tine insuti, incearca un Hope Pink pe hartie snow white de la Tomoe. Garantat rezultate shokabile !!

Nu te preocupa de volum, si nici de importanta a ceea ce scrii. Doar scrie, pana simti ca nu mai vrei. Sau fa’ti un obicei sa scrii 5 randuri, atat. Dar orice vei face, si orice approach ai folosi, nu te simti obligat sa scrii. Devii dusmanul tau. Mental, o vei percepe ca pe o sarcina trasata, si te vei impotrivi. La urma urmei, esti satul de sarcini, fie ca te lovesti de ele la munca, sau le primesti de acasa (de obicei in ambele locuri).

Enfin, ideea este sa iti starnesti o serie de obiceiuri care sa duca la scrisul cat mai des, zilnic daca doresti. Daca ai posibilitatea, poti de ex sa incepi sa mazgalesti ceva la aceeasi ora a zilei. Reflexul pavlovian, nu? Nu uita ca beneficiarul acestor eforturi initiale esti tu, prietene. Nimeni altul decat your good self. Asa ca o faci doar pentru tine, si asta ar trebui sa te faca sa te simti bine. Uite, scrie despre tine, ca mai terapie ca asta, garantat ca nu exista 😊

Si asta ma face sa amintesc aici ca scrisul trebuie sa iti produca kile de efedrina; fii indulgent cu tine, nu te flagela ca nu ai reusit sa scrii cum si cat ti’ai planificat initial. Principalul cuvant aici este progresul, da?

Si in incheiere, nu uita: daca nu vrei sa scrii, nu scrie. Da’ti o vacanta de la scris, incarca’te, fa orice altceva. Va fi o pauza care te va remonta, iti garantez. Si apoi, vei relua scrisul zilnic in mod natural, bucuros, asa cum ai reveni din tabara si iti intilnesti din nou prietenii din cartier, nerabdator sa povestesti chestii.

Oricum, orice ai face, oriunde te’ai afla, indiferent de loc, fii tu !

Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

Facebook Stilouri

Forum Stilouri

forum stilouri

Curiosi in vizita

  • 47,205
×