Muzeu stilouri

Articole recente

Montblanc Miles Davis

31/07/2018

Montblanc Miles Davis

31/07/2018
Montblanc Miles Davis 90

Un stilou Montblanc, din seria “Great Characters Edition”, omagiind pe celebrul trompetist de jazz Miles Davis. Acest stilou a fost produs in doar 1926 de exemplare, facand din acest numar una din editiile cele mai cautate ale stilourilor omagiale Montblanc din ultimii ani. Numarul de 1926 de exemplare a fost ales pentru ca Davis (pe numele lui complet Miles Dewey Davis III) s’a nascut in 1926; in 2016 (an gravat pe penita) ar fi implinit 90 de ani.

Forma acestui stilou este marcata de  designul Miles Davis Limited Edition 1926, adica intrumentul celebrat aici este trompeta: incepand de la butoanele de trompeta de pe agatatoare, continuand cu inscrisurile de pe stilou si terminand cu butonul pistonului in forma de mustiuc de trompeta si aduce aminte de mustiucul “Heim”, pe care Miles il folosea in mod curent si preferat.

Culoarea albastra a butonului de piston este ca o aducere aminte a unuia din cele mai celebree album de jazz din toate timpurile, “Kind of Blue”, albumul cel mai representativ al lui Miles Davis.

Penita este o superba 750/18kt aur placata cu rhodium, cu silueta lui Miles Davis gravata pe ea in aur galben si cu anul 2016 la fel gravat, acest stilou avand penita in linie M, de o cursivitate excelenta. Incarcarea este cu piston, mecanism din bronz, extrem de rezistent.

Insemnele de pe capac si corp reflecta cele 5 mari etape prin care Miles Davis a revolutionat jazzul american (be-bob, cool jazz, hard bop, modal jazz, si jazz fusion). 

Stiloul a venit la mine cu penita avariata, ca urmare a unei cazaturi fix in varf, si cu feedul avariat in urma impactului. Fotografiile sunt facute la primirea stiloului.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

Testimoniale

Curiosi in vizita

  • 38,656
×