Merz & Krell 400NN

In 1965, Pelikan decide sa incheie productia modelului 400NN. Zece ani mai tarziu, vor sa mai scoata incaun model de 400NN, insa nu mai au nici masinile si nici specialistii pentru modelul asta. Angajeaza Merz & Krell, o companie cu care colaborau in mod strans, de zeci de ani, sa produca modelul care se va numi Merz & Krell 400NN:

Si astfel, intre 1973 si 1978, Merz & Krell produc acest model, in 4 variante, pentru Pelikan. Variantele de model au fost:

  • 400NN verde striat
  • 400NN tortoise striat
  • 400NN negru striat
  • 400NN negru

Pentru un ochi neavizat, un Merz & Krell 400 NN este similar cu un Pelikan 400 NN. Doar ca diferentele sunt destule, cele de jos explica (in mare) care sunt caracteristicile unui Merz & Krell 40NN. Aici mai jos sunt comparate un Merz & Krell 400 NN cu un Pelikan 400NN:

Lipsa prag intre buton piston si corp

Penita model distinct (marcata totusi Pelikan, dar design distinct)

Feed si bucsa penita distincte (foto model M & K 400NN)

Langa un Pelikan 400NN Tortoise

Alte diferente:

  • Pas filet capac (capacul de 400NN Pelikan nu merge la M & K 400NN)
  • Diametru capac (mai mic la M & K 400NN)
  • Pas filet buton piston (normal thread)

Penita la acest stilou are o linie M tip stub post-factory; din fotografia cu penita revers, se vede unde a fost tinuta perfect dreapta si strans, pentru slefuirea pastilei de iridium.

Stiloul a fost desfacut si curatat, pistonul gresat, sectiunea penitei curatata si bucsa scoasa (fusese intepenita inauntru, lucru ce se intimpla in mod curent la modelele cu bucsa, care sunt nefolosite de ani buni), corp si capac curatate, accesorii curatate, penita tinuta in CleanIn, spalata si curatata bine. Cerneala din el este Parker Quink Blue (ati ghicit).

Comments are closed.