Mabie Todd Co Ltd


1873

Compania dateaza de la inceputul anilor 1860’s, cand doi domni, Todd si Mabie au inceput sa fabrice cutii pentru creioane si tocuri in New York. Mai tarziu, fratii Bard care fabricau penite de aur, se vor asocia lui Todd si Mabie, formand in 1873 compania Mabie, Todd & Bard.

Mabie Todd Co Ltd

1878


Se inregistreaza primul patent pentru design si fabricarea unui stilou, patentul purtand semnatura lui William Washington Stewart.

Mabie Todd Co Ltd

1884


Primul stilou Swan isi face aparitia, fabricat dupa un design propriu, dotat cu un sistem de over/under feed, cu debitul asigurat de o sarma impletita, din argint. In acelasi an, un sediu a fost deschis in UK, cu un mic shop, in cartierul Cheapside al Londrei. UK este aprovizionat consistent si la timp de un flux de importuri de la fabrica din New York.

Mabie Todd Co Ltd

1905


Sunt construite sali mari destinate vanzarii si expunerii exemplarelor produse de MT & Bard, in High Holborn. In aceasta perioada, stilourile Swan devin sinonime cu termenul general de stilouri.

Mabie Todd Co Ltd

1906


Numele companiei este modificat, pentru ca Bard iese din afacere. In USA numele de Bard dispare complet din titulatura companiei, in timp de in UK compania adopta numele de Mabie Rodd & Co New York.

Mabie Todd Co Ltd

1907


Incepe productia de stilouri in UK, cu penite importate din New York. In vreme ce compania in UK se dezvolta bine si infloreste, in USA intampina greutati datorate noilor producatori de stilouri aparuti pe piata acestei manufacturi.

Mabie Todd Co Ltd

1915


Productia in UK merge atat de bine, incat se deschide o alta fabrica in Londra pe Weston St, si compania americana din New York este de acord sa vanda drepturile de productie pentru Europa si Colonii catre Mabie Todd & Co Ltd din UK. Chiar si in timpul primului razboi Mondial businessul este infloritor, cu fabrici in Londra si Liverpool.

Mabie Todd Co Ltd

1936


Mabie Todd este in plina productie, cu un numar de produse care inunda piata europeana si cea a coloniilor. Penitele de aur se fabrica in Birmingham, cerneala Swan in Liverpool, stilourile in Londra. Se deschide un nou sediu in Sunderland House, Mayfair Londra, cel mai prestigios al companiei.

Mabie Todd Co Ltd

1940


In timpul Bataliei Angliei, Sunderland House a fost distrusa de bombardamente, urmata de distrugerea fabricii din Harlesden (Nordul Londrei). Au fost salvate cateva masini si utilaje, care au fost mutate in alta fabrica din Londra. Majoritatea produselor in aceasta perioada sunt fabricate pentru efortul de razboi, cum ar fi fuzee de rachete si munitie.

Mabie Todd Co Ltd

1945


Se muta cu productia si birourile din Londra in Park Royal.

Mabie Todd Co Ltd

1946


Productia normala de stilouri este reluata.

Mabie Todd Co Ltd

1948


Compania este listata la bursa, iar faptul ca nu se gandesc deocamdata sa intre pe piata pixurilor (piata ce devenea din ce in ce mai puternica) face ca Mabie Todd sa piarda teren din ce in ce mai mare in fata competitorilor ce urmasera acest trend. Rezultatul a fost ca Mabie Todd incepe sa alunece in uitare, iar finalul nu va intarzia.

Mabie Todd Co Ltd

1952


Compania devine Biro Swan, ca urmare a cumpararii unui numar mare de actiuni de catre Biro Pens.

Mabie Todd Co Ltd

1956


Modelele noi scoase de companie pe piata nu starnesc interesul clientilor, iar la acest fapt contribuie si calitatea scazuta a produselor in acesti ani.


Cartea existentei companiei Mabie Todd se inchide definitiv, la 80 de ani de la infiintare.Leave a Reply