Muzeu stilouri

Articole recente

Leonardo Rosso Passione

12/01/2019

Leonardo Rosso Passione

12/01/2019
Leonardo Rosso Passione

In excelenta traditie a producatorilor italieni, un Leonardo intr’un rosu…pasional :), Leonardo Rosso Passione adica, in limba lui Petrarca. Parte din linia Furore a producatorului, este un obiect de arta, pe langa un scriitor foarte bun.

Streamlined (mai aero decat modelul precedent, Moment Zero), stiloul este foarte bine gandit si lucrat. Desi aproape nimic nou in design (inclusiv agatatoarea prezinta rollerul comun pe unele modele, inclusiv vintage cum ar fi Wall Eversharp), totusi modelul surprinde prin eleganta si soliditate. Se manevreaza extrem de bine, ai feelingul ala de lucru bine facut, ceea ce nu surprinde la stilourile made in Italy, in general. Inelele decorative de pe stilou sunt excelent lucrate si excelent plasate; imi place in special inelul decorativ de pe corp, in fata sectiunii penitei, care pare ca prelungeste efectul vizual al celor doua de pe capac. Foarte cool!

Acril marbled, penita otel marcata laser “Leonardo Italy” cu sigla cunoscuta drept “ala doppio”, design elegant. Penita este bine lucrata, pastila de iridium solida si bine aliniata. Acest stilou de care vorbesc are o linie M, si chiar o respecta, adica e chiar un M real. Debitul este foarte bun, si nu are pierderi de linie (skipping).

Sistemul de incarcare este unul clasic, cu convertor. Convertorul este unul facut foaaarte bine, simplu dar generos in volum si cu linii clare. Ce am gasit interesant la acest stilou este ca butonul convertorului iese din corp si se acopera cu un buton fals, ca la stilourile vintage cu incarcare prin buton/piston captiv. Practic nu trebuie sa mai desfaci stiloul pentru a opera convertorul. Bineinteles, doar atunci cand vrei sa vezi cata cerneala a mai ramas, sa il speli, etc.

Efectul este unul grozav, si ofera sentimentul de manuire a unui instrument de scris vintage. Partea mai putin gandita este ca butonul convertorului care iese din corp este lisa, neteda si fara striatii. Daca esti ud pe mana sau priza pe buton este alunecoasa, ai dificultati in a opera butonul. Totusi, nu e un capat de tara, si nu impieteaza cu nimic asupra stiloului in general.

Acest stilou a fost primit pentru modificare linie in Architect de la www.pen-venture.com, unde puteti vedea si alte modele de la Leonardo, (in cateva culori interesante), dar nu numai. Pen Venture este un business fresh, in Romania, si il recomand pentru calitatea instrumentelor de scris (italiene, in proportie mare: Visconti, etc), cerneala ColorVerse, Diamine, notesuri pe hartie Tomoe.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ultimele penite

Din atelier

Testimoniale

×